SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Uzman Çavuş Şehit

0
Güncellendi - 2016-01-08 20:14:34
2 Uzman Çavuş Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ile Diyarbakır'ın Sur ilçelerindeki terör operasyonlarında ağır yaralanan 2 askerin tedavi gördükleri hastanede şehit düştüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "8 Ocak 2016 tarihinde saat 12.00'de Şırnak ili Cizre ilçesinde ve saat 13.30'da Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu, iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ..

Ankara Jandarma Özel Harekat (JÖH) taburu personeli olan ve Diyarbakır’a geçici görevlendirmeyle giden Uzman Çavuş Tolga Sağlam, çıkan çatışmada ağır yaralanarak kaldırıldığı Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde şehit düştü. Aslen Muğla nüfusuna kayıt olan şehit uzman çavuşun Muğla’da yaşayan ancak akraba ziyareti için Torbalı ilçesine gelen ailesine acı haber, askeri yetkililer ve Torbalı Kaymakamı Aydın Memük tarafından ulaştırıldı. Sağlam’ın şehit haberi duyulur duyulmaz Torbalı’daki akrabalarının evi Türk bayraklarıyla donatıldı, ambulanslar kapıda hazır olarak bekletildi. Şehit askerin babası emekli polis memuru Erol Sağlam ve annesi ise oğlunun şehit olduğu haberini metanetle karşıladı. Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam’ın 2 yaşında bir oğlu ve henüz bir buçuk aylık kızı olduğu öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile asker arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan (fotoğraftaki) ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Götürüldüğü hastanede yaşama tutunamayarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan baba ocağına ateş düştü.

Şehit haberinin gelmesi üzerine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut ve Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider ambulans eşliğinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş İnan'ın evine giderek ailesini bilgilendirdi. 23 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın evinin balkonuna bayrak asılırken, şehidin annesi Zeliha İnan ve babası Nezir İnan da yasa boğuldu.

Aslen Siirtli olduğu öğrenilen ailenin şehit olan evlatlarını Kocaeli'de defnetmeye karar verdikleri öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın cenazesi yarın Şırnak'ta yapılacak törenin ardından Kocaeli'nin Gebze ilçesinde toprağa verilecek.

384 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ..

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre, Sur ve Silopi'de devam eden operasyonlarda 384 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Köşeye sıkışan teröristlerin etek giyerek ve örtünerek kaçmaya çalışırken yakalandıkları bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda güvenlik güçlerince teşkil edilen kontrol noktasında vatandaşların arasına karışarak kaçmaya çalışan 58 bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı kaydedildi. Güvenlik birimleri, Silopi'de köşeye sıkışan bölücü terör örgütü mensuplarının etek giyerek ve örtünerek kaçmaya çalışırken yakalandıklarını vurguladı.

Silopi'de devam eden operasyonlarda15 adet el payımı patlayıcının imha edildiği belirtilerek, 7 adet av tüfeği, 112 adet av tüfeği fişeği, 2 adet bombaatar mühimmatı, el payımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 4 adet tüp, 1 adet telsiz şarj cihazı, silah bakım malzemesi, 3 adet gaz maskesi, 18 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet pusula, 1 adet dürbün, çok miktarda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Silopi'de devam eden operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 95 olduğu kaydedildi. Cizre'de 221, Sur'da ise 68 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız