SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. ve 3. Ligde Gruplar

A- A+ PAYLAŞ

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de 2010-2011 sezonu grupları, kura çekimi ile belirlendi. TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan Yeni Malatya Spor, Beyaz Grup’ta yer aldı. 18 takımlı Beyaz Grup’ta bölgemizden Adıyaman, Mardin spor takımları bulunuyor. Elazığspor ise Kırmızı Grup’ta mücadele edecek. TFF 3. Lig’de mücadele edecek olan Malatyaspor ise 3 gruplu ligde 1. Grup’ta mücadele edecek. Malatyaspor’un grubunda bölgemizden Bingölspor, 72 Batmanspor, Kayapınarspor ve Hatayspor takımları bulunuyor.

Maslak Sheraton Oteli'nde yapılan grup kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik ile TFF 2. Lig kulüplerinin temsilcileri katıldı.

KIRMIZI VE BEYAZ GRUP
Çekilen kura sonucunda 18'er takımdan oluşan TFF 2. Lig’de kırmızı ve beyaz gruplar şöyle oluştu:

Kırmızı Grup:
Tarsus İdmanyurdu, Adana Demirspor, Pursaklarspor, Türk Telekom, Balıkesirspor, Şanlıurfaspor, Belediye Vanspor, Elazığspor, Dardanelspor, Fethiyespor, Eyüpspor, Pendikspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, Tokatspor, Konya Şekerspor, Ofspor, Trabzon Karadenizspor.

Beyaz Grup:
İskenderun Demirçelik, Alanyaspor, Hacettepe, BUGSAŞ, Etimesgut Şekerspor, Bandırmaspor, Adıyamanspor, Yeni Malatyaspor, Mardinspor, Turgutluspor, Göztepe, Sarıyer, Körfez Belediyespor, Gebzespor, Bozüyükspor, Çankırı Belediyespor, Çorumspor, Akçaabat Sebatspor.

STATÜ
Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalardan sonra her grubun birincisi olan 2 takım doğrudan TFF 1. Lig'e yükselecek.

Her iki grupta 2'nci, 3'üncü, 4'üncü, ve 5. sırayı alan takımlar ise TFF'nin belirleyeceği sahada tek maç eleme usulüyle mücadele edecek ve finalde kazanan takım TFF 1. Lig'e yükselmeye hak kazanacak.

TFF 3. LİG
TFF 3. Lig’de ise 54 takım 18’erden 3 ayrı grupta mücadele edecek.

Gruplar şöyle oluştu:

1.GRUP
1. Tepecikspor A.Ş.
2. Lüleburgazspor
3. İstanbulspor A.Ş.
4. Bayrampaşaspor
5. İnegölspor
6. Nilüferspor A.Ş.
7. Menemen Bld. Spor
8. Tekirova Bld. Spor
9. Nazilli Bld. Spor
10. Ankara Demirspor
11. Kırşehirspor
12. Arsinspor
13. Ünyespor
14. Bld. Bingölspor
15. Malatyaspor
16. Kayapınar Bld. Spor
17. 72 Batmanspor
18. Hatayspor

2.GRUP
1. D.Gençlerbirliği
2. Kırklarelispor
3. Anadolu Üsküdar
4. Beykoz 1908 Spor A.Ş.
5. Orhangazispor
6. O. Renaultspor
7. Altınordu
8. Ispartaspor
9. Afyonkarahisarspor
10. Keçiören Sportif A.Ş.
11. Yozgatspor A.Ş.
12. 4 Eylül Bld. Spor
13. Yalıspor
14. Gümüşhanespor
15. Erzurumspor
16. K.Maraşspor
17. Batman Petrolspor
18. Yeni İskenderunspor

3.GRUP
1. Gaziosmanpaşaspor
2. Sancaktepespor
3. Beylerbeyi A.Ş.
4. Zeytinburnuspor
5. Gölcükspor
6. Yalovaspor
7. Torbalıspor
8. Kepez Bld. Spor
9. Denizli Bld. Spor
10. Keçiörengücü
11. Kastamonuspor
12. Mke Kırıkkalespor
13. Araklıspor
14. Pazarspor
15. Karsspor
16. Siirtspor
17. D.Bakır Bş. Bld. Spor
18. Kırıkhanspor

STATÜ
TFF 3. Lig'de de yeniden yapılanmaya gidildi Yeniden yapılanma çerçevesinde, takımlar 3 grupta mücadele edecek. Her grubun birincisi olan 3 takım doğrudan TFF 2. Ligi'ne yükselecek. Her grubu 2., 3.,4. ve 5. takımlar play-off oynama hakkını kazanacak. Play-Off'larda, grubunu ikinci sırada bitiren takımlar ile aynı grubu beşinci sırada bitiren takımlar; üçüncü sırada bitiren takımlar ile aynı grubu dördüncü sırada bitiren takımlarla eşleşecek ve tek maç eleme usulüne göre müsabaka yapacak. Bu müsabakalarda kazanan takımlar final oynayacak ve finalde kazanan takımlar ise TFF 2. Ligi'ne yükseleceklerdir. Böylece toplam 6 takım TFF 2. Lig'e yükselmiş olacak.

Yeni kurulacak olan Bölgesel Amatör Lig'den ise 12 takım TFF 3. Lig'e yükselecek; TFF 3. Lig'den de 9 takım Bölgesel Amatör Lig'e düşecektir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız