SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2. Yarı Çok Farklı Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:50
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Mehmet Altıparmak,ligin ikinci yarısına çok iyi hazırlandıklarını ve herkesin ligin ilk yarısından çok daha farklı bir takım izleyeceğini söyledi.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Altıparmak, Antalya’da gerçekleştirilen devre arası kamp çalışmaları, takımın oyun sistemi ve transfer çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Altıparmak, Yeni Malatyaspor olarak ligin ikinci yarısına hazır olduklarını kaydederek, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade etti. 

Devre arası kamp çalışmalarında ligin ilk yarısında yaşadıkları kondisyon sıkıntılarını giderdiklerine değinene tecrübeli teknik adam, “Devre arası kamp çalışmalarında ilk 10 günlük bölümde gerçekleştirdiğimiz yüklemeyle, kondisyon eksiğimizi ortadan kaldırdık. Şuanda her şeyimizle lige hazırız” dedi.

Altıparmak, özellikle futbolcuların devre arası kamp çalışmalarında iyi bir performans ortaya koyduklarına işaret ederek, futbolcuların kamp çalışmalarında ortaya koydukları performansın verimini ligin ikinci yarısında görmeyi umduklarını söyledi. 

Antalya kampında defans oyuncusu Evren Kürkçü’nün talihsiz bir sakatlık yaşadığını anımsatan Altıparmak, Evren’in sakatlığının takımdaki herkesi çok üzdüğünü, tecrübeli futbolcunun bir an önce aralarına dönmesini beklediklerini belirtti. 

Tecrübeli çalıştırıcı, takım halinde çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade ederek, “İstediğimiz her şey harfi harfine yapıldı. Genel anlamda çok iyi ve çok verimli bir kamp dönemi geçirdik” diye konuştu. 

Kamp çalışmaları esnasında 4-3-3 ve 4-2-3-1 oyun sistemi üzerinde durduklarını ve oyuncuların bu sistemi en iyi şekilde uygulamaya çalıştıklarını kaydeden Altıparmak, özellikle Tepecikspor ile oynadıkları son hazırlık karşılaşmasında futbolcuların yeni oyun sistemini en iyi şekilde uyguladıklarını söyledi. 

Altıparmak, oyun sistemlerinin kağıt üzerinde olduğuna değinerek, takımın sahada ortaya koyacakları mücadelenin sistemden daha önemli olduğuna dikkat çekti. 

Takım olarak ligin ilk yarısında rakiplerle tam anlamıyla mücadele etmedikleri öz eleştirinse bulunan Altıparmak, şunları aktardı: “Bizim takımımızın ligin ilk yarısında yapmadığı daha doğrusu yapamadığı rakiplerle mücadele etmekti. Biz zaten kaliteli ve iyi bir takımız. Özellikle kamp döneminde herkes, “İki tane transfer yaptınız. Yeterli mi?” diyor. Zaten bizim kadromuz çok iyi. Biz bu transferleri yaparken mevcut kadroda eksikliğine inandığımız yerlere takviye yaptık. Yoksa bizim takımımız zaten çok iyi. İkinci yarı başladığında da inşallah göreceksiniz ilk yarıda oynamayan 3-4 oyuncuyla lige başlayacağız. Bizim için onlarda transfer. Takımın içinde şuanda 5-6 tane yeni transfer var. Bu anlamda bütün futbolcularımız müthiş çalıştılar. Kuvvetlendikten sonrada özellikle hazırlık maçlarında müthiş oynadılar. Takımımızın kalitesi zaten ortada, kuvvetlendikten sonrada iyi bir mücadele sergilediler. Kalitemizi ortaya koyduk. Hazırlık maçları çok fazla ölçü değil ama ne yapacağınızı gösterme açısında da iyi bir prova oldu. Biz bu provaları iyi geçtiğimiz düşünüyoruz. Futbolcu kardeşlerim çalışmalarda kendilerini yüzde yüz hazırladılar. Her şeyimizle lige hazırız ve artık ligin başlamasını bekliyoruz.”

Tecrübeli teknik adam, hedef takım olmanın zorluğuna değinerek, “Asıl lig kinci yarı başlıyor. Biz ikinci yarıya nasıl hazırlanabilirdik? Önce mental hazırlanmamız lazımdı. Biz zaten kampın ilk bölümlerinde hep bunu yaptık. Bütün futbolcularımızla ikinci yarıda ne yapmamız gerektiğini konuştuk. Biz kendimizi her şeye hazırlamak istiyoruz. Çünkü biz hedef takımız. Hedef takım olmak zordur. Ama bir bakıma da çok keyiflidir. Çünkü herkes sizden korkar. Eğer onlara korktukları kadar karşılık verebilirsek, zaten işimizin yarısını halletmiş oluruz. Bizde mental olarak kendimizi hem iyi hazırladık hem de iyi de antrenman yaparak, şuanda kendimizi ikinci yarıya hazırladık. İnşallah şuana kadar olan hazırlıklarımızın Pazar günü verimini almaya başlayacağız” şeklinde konuştu. 

Altıparmak, transfer çalışmalarının bitmediğini ancak oyuncu almış olmak içinde transfer yapmayacaklarını kaydederek, “Bizim transferimiz bitmez, bitmedi de. Ama buraya alacağımız futbolcunun da takıma yararlı olması gerekiyor. Futbolcu almış olmak için transfer yapmayacağız. Zaten burada çok kaliteli bir kadro var. Eğer bizim yapımıza uyacak, bizim kadromuzun yapısını kaldırabilecek bir oyuncu daha bulabilirsek, alacağız. İlla şu ya da bu oyuncu diye bir şey yok. Tabi bizim istediğimiz futbolcular vardı ama birkaç oyuncuyu alamadık. Tabi hem oynadıkları ligden dolayı hem parasal imkanlar ve kulüplerinin de kendilerini bırakmamalarından dolayı şuanda transfer yapmadık ama öncelikle istediğimiz 2 tane oyuncuyu kadromuza kattık. Bizim için çok önemli olan 2 oyuncunu aldık. Mehmet Türkmehmet ve Hasan Emre Balcı’nın bizle beraber olması önemliydi. Daha sonradan istediğimiz oyuncular vardı ama bunu da yaparken çok aceleci olmadık. Çünkü bütün futbolcuların performanslarını görmek istiyorduk. Özellikle ilk yarıda şans bulamamış oyuncularımız vardı. Belki burukluğu olan futbolcularımız vardı ama kamp döneminde hem herkesi görme şansımız oldu hem hazırlama şansımız oldu hem de bizim ne istediğimizi onlara daha iyi aktarma şansımız oldu. Antrenmanlarla, taktik idmanlarla ve hazırlık maçlarıyla istediklerimizi futbolcularımıza aktardık. Şuanda çok büyük bir eksikliğimiz yok. Aman aman buraya bir oyuncu alalım diye bir durumumuzda yok. Çünkü sezon başında zaten bu takıma çok kaliteli futbolcular alınmış. Ama biz birkaç oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Son olarak kamp döneminde Türker’de takımdan ayrıldı. Biz burada kimsenin hakkının yenmesini istemiyoruz. Biz, işimize gelecek ve işimize yarayacak bütün futbolcularla çalışmak istiyoruz. Türker’in kötülüğünden değil ama gerçekten 3-4 santraforun olduğu yerde bir kaçının oynayıp, bir kaçının da oturması bize anlamsız geldiği için kendisiyle yollarımızı ayırdık. Bunu da kendisine izah ettik. Sağ olsun kendisi de bunu çok makul karşıladı. Yani biz burada asıp, keserek bir şey yapmıyoruz. Amacımız Yeni Malatyaspor’un başarısıdır. Bunun içinde isimler hiç önemli değil. Önemli olan bizim burada başarılı olmamızdır. Bunun içinde gereken ne varsa, şartlar neyse onu uygulayıp, yapmaya devam edeceğiz. Buradan sadece şunu söyleyebilirim, futbolcularıma da her zaman söylüyorum; bundan sonra ikinci yarı başlıyor. Ve hak eden herkes formayı alacak. Biz son 3-4 haftalık periyotta göreve geldik. Belirli bir sistemi devam ettirdik ama artık hem sistemimiz değişti hem de şartlarımız değişti. Artık telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Onun için bir her şeyimizle hem mental hem de fiziksel olarak ikinci yarıya hazırız. Ve inşallah Pazar günü de bunun semeresini alacağız” dedi. 

Basın toplantısında taraftarlara da bir çağrıda bulunan Altıparmak, “Burada çok önemli etkenler var. Birinci etkeni taraftarlarımız oluşturuyor. Gerçekten bizi ligin ilk yarısında bu durumda olmamıza rağmen müthiş desteklediler. Tabi ki bize, yönetime ve futbolculara bağıranlarda olacak. Bazen de alkışlayacaklar. Daha önceden şampiyonluk yaşadığım için bu işlerin böyle olduğunu da biliyorum. Tabi ki her zaman iyi günün olmuyor. Kötü günün de olacak. Bazen kaybedeceksin bazen de inanılmaz maçları kazanacaksın. Ama bizim için önemli olan 17 maç sonra ulaşacağımız yer. Bu anlamda büyük Yeni Malatyaspor taraftarına çok ihtiyacımız var. Stada gelsinler ve bizi 90 dakika desteklesinler. Çünkü biz sahada birinci dakikadan 90’ncı dakikaya kadar isteyen, mücadele eden ve koşan bir takım olacağız. Onlarında desteğiyle, bu Pazar’dan başlayarak, seri galibiyetler yakalamak istiyoruz. İlk maçı sahamızda kazandıktan sonra artık deplasmanlarda da maç kazanmamız lazım. Biz ikinci yarıda kazanma geleneğini ortaya koyacağız. Ve bizim için içeri dışarı ayrımı olmadan inşallah maçlarımızı kazanıp, hedefimize ulaşacağız” diye konuştu. 

FOTOĞRAF: Teknik Direktör Mehmet Altıparmak görülüyor. (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız