SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'20-30 Yılın Projesini Yapacağız'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, seçildikleri takdirde yeni alt merkezler yapmak suretiyle trafik sorununu kısmen gidereceklerini söyledi.

Çakır'ın ve AKP'nin seçim çalışmalarıyla ilgili bülten şöyle:

"Ahmet Çakır dün esenlik şirketi temizlik işçileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. İşçilerin sorun ve sıkıntılarının dinleyen Çakır, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Temizlik çalışanları mesai saatleri ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, temizlik malzemelerinin emanete bırakılacağı yerlerin az, uygunsuz olması ve ekonomik şartlarının yetersiz olmasından şikâyet ederek, başkan seçilmeleri halinde sıkıntılarının giderilmesi için Çakır’dan destek talebinde bulundular.

Belediye temizlik işçilerinin meşakkatli ama önemli bir iş yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, Bu yönüyle de samimi söylüyorum ki, sizler çok kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu ilin en büyük emekçileri sizlerisiniz, hepinize Malatya adına teşekkür ediyorum. Sıkıntılarınız hakkında gerekli notlarımızı aldık, iyileştirme yapmak ve daha güzel şartlarda çalışabilmenizi sağlamak için imkânlar ölçüsünde gayret edeceğiz dedi.

* Malatya Fikir adamları derneğini ziyaret
Daha sonra Malatya fikir adamları derneğini ziyaret eden Ak Parti belediye başkan adayı Ahmet Çakır, dernek yönetim kurulu başkanı H.Bayram Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Dernek yönetim kurulu adına bir konuşma yapan başkan H.Bayram Yılmaz; “Siz makamlarla süslenmeyin, makamlar sizinle süslensin. Aklınızı nefsinize hakim kılın, nefsinizi aklınıza hakim kılmayın. Gönül bahçesine sevgi, merhamet ve hoşgörü fidanı dikmeyen insanların ve toplumların akıbetleri hüsrandır.” diyerek, Ahmet Çakır ve ekibine başarı dileklerinde bulundu.

Ahmet Çakır konuşmasında; İnsan odaklı bir siyaset anlayışını merkezlerine koyduklarını, hakka hizmetin, halka hizmet olduğu anlayışını bildiklerini ifade etti. Ben anlayışından uzak, biz olmak için mücadele ediyoruz. Bu yaklaşımla, daha katılımcı, daha saydam, adil, kaliteli hizmet anlayışı temel hedefimiz olacaktır” dedi.

* Malatya forum ortak çalışma gurubu ziyareti
Ak Parti belediye başkan adayı Ahmet Çakır ve Milletvekili Öznur Çalık, Öğretmenevi’ndeki Malatya Forum Ortak Çalışma Grubu toplantısına katılarak, katılımcıların sorularını cevapladı.

Forum katılımcıları tarafından işsizlik, ulaşım, otopark, eğitim, hafif raylı sistem, ev hanımlarına yönelik projeler, engellilere yönelik projeler hakkında sorular sordu.

Ahmet Çakır konuşmasında; “Malatya Forum Ortak Çalışma Grubunun oluşturmuş olduğu ortamı tebrik ederek, Yerel kalkınmanın sağlanması amacı ile belediye yönetiminde ortak akıl, ben değil, biz “etkin ve verimlilik odaklı yönetim anlayışını” benimsediklerini belirtti. E- belediye uygulaması ile daha verimli ve süratli hizmetlerin yapılacağını söyleyen Çakır, beş yılın değil, önümüzdeki 20 -30 yılın plan ve projelerini yapacaklarını ifade etti.

Malatya’ya yeni alt merkezler yapmak süratiyle trafik sorununu kısmen rahatlatacaklarını ve yeni açılacak kuzey ve güney kuşak yollarının iki yıl içerisinde tamamlayarak hizmete sokacaklarını belirtti. Yeniden yapılacak Trafik akış planı ve yerleşim planın rahatlama sağlayacağını ifade eden Çakır, şehirlerarası rekabet ortamının oluşturulacağını bu sayede bir yarış içerisinde daha hızlı ve planlı bir çalışmanın ortaya çıkacağını söyledi.

Hanımlar ve engelliler içinde projelerinin olduğunu ifadeden Çakır, ev hanımlarını ürünlerini pazarlama maksadı ile Alışveriş hareketliliğinin yüksek olduğu semtlerde, kent merkezlerinde, ziyaretçisi çok olan, tarihi ve kültürel yapıların çevresinde, park veya piknik yerlerinde pazarlama imkânı sağlanacaktır. Engellilerimiz için, şehrin herkesin her yere ulaşmasını sağlayabilecek şekilde düzenlenmesi, Engellilere ilişkin politikaların, hedef gruplar için aşırı himayeci değil, toplumla bütünleştirici bir anlayış ile hizmet edeceklerini söyledi”.

* Taştepe mahallesi mahalle toplantısı
Taştepe mahallesinde yapılan mahalle toplantınsa, Ak Parti belediye başkan adayı Ahmet Çakır, Milletvekili Öznur Çalık, belediye başkan aday adayları ve partililer katıldı.
Ahmet Çakır konuşmasında; “Ülkemizde 2001 öncesi çığ gibi büyümüş bir yoksulluk vardı. Hamdolsun bu çığı erittik kartopuna döndürdük. Çete, mafya, ak parti döneminde yokluğa mahkûm oldu. Çeteler, mafyalar ne durumda görüyorsunuz. Bunlar sizin verdiğiniz destekler sayesinde gerçekleşti. Daha önce bunlar iktidar belirliyorlardı, şimdi ne haldeler… Biz hep söyledik, bir kez daha söylüyorum. İşimiz hizmet, gücümüz sizlersiniz. Malatya’ya yapılacak hizmetler, Türkiye’ye yapılacak hizmetler sizden geçiyor. Onurlu ve dik durma sizin desteğiniz sayesinde oluyor. Gücümüze güç katmak ve Malatya’yı, Türkiye’de, bölgede ilk sıralara yerleştirmek sizlerin elindedir. Bu gücü hizmete dönüştürelim, kısırdöngü ve boş dedikodularla vakit kaybetmeyelim. Milyarlık yatırımları ucuz popülist politikalara kurban etmeyelim. Malatya’nın çıkarlarını düşünenler, yapılacak yatırımları engellemek için çalışmaz, ucuz kahramanlıklar yapmaz. Toki tarafından yapılacak konutlar ve yatırımlar Malatya’nın çehresini değiştirecek yatırımlardır. Yeni stad yapımı, hastane yapımı, 17.000 adet konut yapımı, “yoksula konut” kapsamında 462 konut yapımı, kentsel dönüşüm alanı projesi, siz bunları alıp bir telefon konuşmasına endekslerseniz Malatya kaybeder” dedi.

* Yakınca seçim bürosu açılışı
Ak Parti il başkanı Mustafa Şahin, belediye başkan adayı Ahmet Çakır, belediye başkan aday adayları, partililer ve yakınca halkı, Yakınca belediye başkanı ve yeni dönemde belediye başkan adayı Veysel Katırcı’ya ait seçim bürosunun açılışına katıldı.

Yakınca belediye başkanı ve başkan adayı Veysel Katırcı yaptığı hizmetleri anlatarak, yapamadığı hizmetleri dile getirdi ve yeni dönemde yapacağı projeleri hakkında bilgiler verdi.

Ahmet Çakır konuşmasında; “Ak Partili belediyeler Türkiye genelinde yaptığı çalışmalar ile göz doldurmuştur. Bundan sonrada yapacakları çalışmalarda yine örnek olacak, yine göz dolduracaklardır” dedi.

Mustafa Şahin ise konuşmasında; “Ak Parti kurulduğu günden bu güne her seçimde oylarını katlayarak başarılarına başarı katmıştır. Önümüzdeki süreç içerisinde yine oluşturduğu kadrolar ile başarılarını artıracaklardır. Değerli başkanımız Veysel Katırcı yeni dönemde de Yakınca’nın sorun ve sıkıntılarını en iyi bilen ve çözüm önerilerini uygulayacak başkan adayımızdır” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız