SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'20 Eksper Malatya'da Çalışıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdür Yardımcısı Haşim Altınözlü, Malatya'daki kayısı ve Karadeniz bölgesindeki fındık bahçelerindeki don hasarları ile ilgili olarak ekspertiz çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Malatya'daki don hasarları nedeniyle kayısı bahçelerini tarım sigortası yaptıran çiftçilerin hasar ihbarı nedeniyle başlatılan ekspertiz çalışmalarını incelemek üzere kente gelen TARSİM Genel Müdür Yardımcısı Haşim Altınözlü yaptığı açıklamada "Malatya'daki kayısı bahçelerindeki don zararı ile ilgili çalışmalarımız 20 eksper tarafından yürütülüyor. Karadeniz'de özellikle Ordu ve Giresin bölgesinde yer yer dona karşı ihbarlar oldu. Bu bölgede de yoğun ekspertiz çalışmalarımız devam etmekte. En fazla üzüm bağlarından dolayı sigorta yaptırılan illerden birisi olan Manisa bölgesinde şu ana kadar çok ciddi bir ihbarda bulunulmadı" dedi.

Altınözlü, "Malatya'da yaklaşık 8 bin adet poliçe yapıldı. Diğer bölgeler göre Malatya poliçe sayısına göre, en önde gelen illerden bir tanesi. Diğer ilimiz Manisa, üçüncü sırada da Karadeniz'de Ordu ve Giresun bölgesi donda fındık poliçesi yapan bölgelerimizdir. Malatya'da dondan sonra 8 bin poliçeden 4 bin 500 civarında bize hasar ihbarında bulunuldu. Burada 20 günden beri çalışan yaklaşık 20 kişilik bir ekibimizle ekspertiz çalışmalarımız devam ediyor. Son aşamaya gelinmiş durumda. Raporlar bize daha tam olarak intikal etmiş değil. Çiçeklenme döneminde hasar görmüş ve bu nedenle hasar ihbarında bulunulmuş hatırı sayıda poliçe var. Meyveye dönüşme aşamasında hasarlanmalarla ilgili olarak bize ihbarda bulunanlar var" dedi.

TARSİM'le ilgili bilgiler de veren Altınözlü, "Gelinen noktada memnun olmamız çok mümkün değil. Çok daha ileri noktalara sistemi taşımak ve tanıtmak durumundayız. Ancak çok kısa bir geçmişi olan bu sistemin özellikle belirli ürünlerle belirli bölgelerde çok yaygın talep görmesi bizi memnun etmiştir. Özellikle Manisa ve kayısı bölgesi olarak Malatya'da önümüzdeki dönemde çok daha talep geleceğine inanmaktayız. Bizim için en iyi tanıtım hasarlardır ve hasar ödemeleridir. Biz zamanında doğru hasar ödediğimiz takdirde çiftçilerimiz çok daha bilinçli olarak sigortaya eğilim göstereceklerdir" diye konuştu.

Sigorta acentelerinin çiftçileri gereksiz yere telaşlandırmaması uyarısında bulunan TARSİM Genel Müdür Yardımcısı Haşim Altınözlü, şunları söyledi:

"Çiftçilerimiz gereksiz heyecana kapılmasınlar. Ekspertiz faaliyetleri düzenli olarak yürütülüyor. Hasarlar doğru ve zamanında ödenecektir. Sigorta acenteleri ile ilgili olarak bir takım duyumlarımız var. Çiftçileri gereksiz yere telaşlandırdıklarını duyuyoruz. Çiftçilerimizi tam anlamı ile aydınlatmadıkları ve yanlış yerlere sevk ettiklerini duyuyoruz. Sigorta yaptırmayan çiftçilerimiz için yapacak bir şey yok. Bu yıl için yapılacak bir şey yok ama önümüzdeki yıl poliçe yaptırabilirler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız