SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 FETÖ Davasında Daha Karar Verildi

0
Güncellendi - 2018-10-27 04:25:05
20 FETÖ Davasında Daha Karar Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmalarında toplam 12 sanıktan 9 sanık hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 7 yıl 6 ay ile 6 yıl 3 ay arasında, 3 sanık hakkında ise “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan 3 yıl 1 ay ile 2 yıl 7 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 8 sanık hakkında ise beraat kararı çıktı.

-Malatya 1. ACM’deki kararlar

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davalarda “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan sanık Fatma G.’ye 7 yıl 6 ay, eski öğretmen Ömer A.’ya 6 yıl 10 ay 15 gün, sanık Yakup G., eski öğretmen Sadık E. ve eski astsubay Mehmet Talha G. hakkında ise 6’şar yıl 3’er ay hapis cezaları verildi. “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan da esnaf Kenan K. ve eski öğretmen Hacı Hasan C.’ye 3’er yıl 1’er ay 15’er gün hapis cezası verildi.

Mahkeme Heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan sanık M.Y. K. hakkında ‘Ceza verilmesine yer olmadığına’ karar verirken, sanıklar öğretmeler Zeynep K. ve Murat G., polis memuru Oğuz A., ev hanımı Ayşe Gül A., mühendis Mehmet A. ve Mehmet Ali D. hakkında ise beraat kararı verdi.

-Malatya 2. ACM’deki kararlar

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan eski öğretmenler Ahmet A., Yılmaz E. ve Enes Y. ile sanık Ayşe U.’ya 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verilirken, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan da eski öğretmen Rafet V.’ye 2 yıl 7 ay 7 gün hapis kararı çıktı.

Mahkeme Heyeti, sanık Veteriner Hekim Mehmet A. hakkında ise beraat kararı verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız