SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'20 Kişinin Öldüğü Gün İyi Gün!..'

A- A+ PAYLAŞ

Beyaz Saray tarafından hazırlanan Irak raporuna Amerika’nın Irak elçisinin verdiği tepki bu oldu...

Bush yönetimi Eylül ayında Irak’taki komutanlar tarafından yayınlanacak Irak raporu öncesinde yükselen “çekil” baskısını püskürtmek için dün bir ön raporu kamuoyuna açıkladı. ABD Başkanı George Bush’un bizzat basın toplantısı yaparak açıkladığı verilerle ABD, dünyaya Irak’ta “bazı şeylerin iyiye gittiğini” gösterdi. Beyaz Saray tarafından Kongre’ye sunulmak üzere hazırlanan rapordaki verilere göre,

Bombalı araç saldırıları yüzde 40, intihar saldırıları yüzde 35 azaldı.

Irak hükümetinin değerlendirmeye alındığı 18 alanın sadece 8’inde tatmin edici ilerleme sağlandı.

Irak’taki güvenlik durumu halen karmaşık ve aşırı derecede zor, ekonomik durum ise eşitsiz.

Yaz aylarında “sert çatışmalar” çıkabilir. Suriye Irak’taki El Kaide’ye her ay 50 ila 80 kadar intihar komandosu gönderen bir şebekeyi destekleyip besliyor. İran da terörü finanse etmeyi sürdürüyor.

Raporla ilgili en ilgi çekici yorum ise Amerika’nın Irak Büyükelçisi Ryan Crocker’dan geldi. Crocker savaşın üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, “Eğer Irak’ta bir günde 20 kişi hayatını kaybediyorsa. Bu bizim için güzel bir gündür. Şimdi bu rakamlara baktığımızda durumun önceden ne kadar kötü olduğunu görüp ilerlemeyi fark edebiliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız