SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 Konteyner Daha Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:39:37
20 Konteyner Daha Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan’ın Dursunlu Mahallesi merkezli 5.1 şiddetindeki depremden sonra bölgede evleri ağır hasar gören vatandaşlara 1 haftada ulaştırılan 4 konteyrden sonra  20 konteyner daha gönderilerek, dağıtılmaya başlandı.

Geçtiğimiz 29 Kasım Pazar günü gece saat 02.28’de Hekimhan ilçesi Dursunlu Mahallesi merkezli 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Can kaybı ve yaralının olmadığı deprem sonrasında bölgede resmi olmayan sonuçlara göre yaklaşık 420 evde ağır hasar tespit edilmişti. Depremde etkilenen bölgedeki vatandaşlara ilk aşamada 10 konteynır gönderilmiş ve bunların 4 tanesi Dursunlu Mahallesinde, 6 tanesi ise Doğanşehir’in Söğütlü Mahallesi’nin Horolar mevkiindeki vatandaşlara dağıtılmıştı.

Vatandaşlara 75 adet çadırında dağıtıldığı bölgeye AFAD tarafından 20 konteynır daha getirilerek, evleri ağır hasarlı vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Konteynırların Sarıkız, Yayladamı, Güzelyurt, Girmana ve Karadere Mahallelerinde dağıtılacağı öğrenildi.

Bu arada, deprem sonrası "en ağır hareket eden kurum olan" Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bölgedeki hasar tespit çalışmalarını halen tamamlamadığı bildirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız