SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 Milyon TL Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2010, sulama seferberliği yılı olarak ilan edilirken, köylerin sulama ve içme suyu için 20 milyon TL ödenek ayrıldığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, 2010 yılının, Sulama Seferberliği yılı olduğunu hatırlatarak, "Sulama için bu yıl 20 milyon TL ödenek ayırarak 2010 yılını Sayın Valimizin görüşleri doğrultusunda Sulama Seferberliği yılı ilan etmiş bulunuyoruz. Bu projeler hayata geçirilirken mutlaka vatandaşın da katkısının olacağını Sayın Valimiz her fırsatta dile getiriyor" diyerek sulama ile ilgili imza atılan çalışmaları anlattı.

Sami Er, sulama çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
"İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen 52 adet sulama projesi bir, bir hayata geçiriliyor. Bu projelerin bitirilmesi ile çiftçinin yüzü gülecek, ekonomiye katkı sağlayan kaysı üretimi artacak, bilinçli bir sulama sistemi gerçekleşecektir."

Er, "Köyden şehre göçün önlenmesi için köydeki çiftçimizin gelir düzeyinin belli bir seviyede olması gerekir. Hatta iyi bir seviyeye getirmemiz gerekir. Bu amaçla tarımımıza iyi bir şekilde yön vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Sayın valimizin önderliğinde İller Bankası'ndan 10 yıl geri ödemeli çok düşük faizli 10 milyon TL borçlanma yapıldı. Bu gelen para ile 10 yıl sonraki projelerde hayata geçirilecektir. İleriyi görme ve projelerin biran önce hayata geçirilmesi sayesinde Malatya çiftçisi rahat bir nefes alacaktır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetle Müdürlüğü Suluköy sulama kanalı kontrol mühendisi Taylan Yağmur ise, yapılan işlerin hem devletin hem de milletin menfaatine uygun olması için biz buradayız dedi. Yağmur, Malatya İl Özel İdaresi 2010 yılını sulama seferberliği yılı olarak ilan etti. Şuana kadar yaklaşık 52 projenin ihalesi yapıldı. Bu bağlamda merkez sulu köyde 7 bin metre sulama kanalı çalışmamız var. Şuana kadar 3 bin metre kadarını inşa ettik. Geri kalan 4 bin metresini de Ağustos ayı sonuna kadar tamamlayacağız. Bilindiği gibi ülkemizde sulama suyu sıkıntısı yaşanmakta. Daha önceden toprak kanallarla bahçelere götürülen suda kayıplar çok oluyordu, Bu da çiftçi için bir çileydi. Yapılan bu sulama kanalları ile çiftçi kaysı bahçesini rahat bir şeklide sulayacaktır "dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız