SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 Proje İçin Sözleşme

A- A+ PAYLAŞ

Dünya Bankası tarafından desteklenen Malatya'da Köy Bazlı Yatırımcı Programı'na kabul edilen 20 proje için sözleşme imzalandı.

Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen imza törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ve projeleri kabul edilen 20 işletmenin yetkilisi katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, zaman zaman tarımda yapısal sorunlardan söz edildiğini belirterek, "İşte bu tür projeler, tardımdaki yapısal sorunları da ortadan kaldıracaktır" dedi.

21.yüzyılda Avrupa Birliği sürecinde olan Türkiye'nin kaliteli üretimle bu ülkelere ihracat yapabileceğine dikkat çeken Vali, "Kurallara göre, isteğe göre üretim yapılırsa, ürünümüzü daha fazla ihraç ederiz"diye konuştu.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, AB hibe destekli 20 projenin hayata geçirilmesiyle Malatya'ya daha fazla katma değer sağlanacağına inandığını ifade ederek, ziraatta dışarıya bağımlı olunmaması için gerekenin yapılması gerektiğini vurguladı.

AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya'nın sanayi alanında gelişmesini isterken, tarımın da ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Milletvekili Öznur Çalık ise 16 ilde uygulanan Köy Bazlı Yatırımcı Programı'nda yüzde 50 hibe desteği olduğunu bildirdi.

Milletvekili İhsan Koca ise, "2010 yılına kadar uygulanacak olan bu program gösteriyor ki, AK Parti iktidarımız tarımsal projelerde önemli adımlar atmıştır"dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Köy Bazlı Yatırımcı Programı için 56 proje hazırlandığının, bunların 36'sının bakanlığa sunulduğunu ancak 20'sinin kabul gördüğünü belirterek, "20 projenin tutarı 6 milyon 700 bin YTL'dir. Bunun 3 milyon 200 bin YTL'si hibe olarak veriliyor"şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra projeleri kabul edilen 20 firma ile sözleşme imzalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız