SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"20 Tür Meyve Üretimi Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:42:16
A- A+ PAYLAŞ

"Malatya Tarımına Güncel Bakış Paneli" düzenlendi. Malatya tarımı adeta masaya yatırılıp, dikimden ihracata kadar sorunlar dile getirildi. 

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen "Malatya Tarımına Güncel Bakış" panel, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Alper Durak başkanlığında gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Dekan vekili Doç.Dr. Bayram Murat Asma “Son yıllarda sadece ülkemizde değil tüm dünyada tarımın öneminin her geçen gür arttığını biliyoruz. Küresel ısınma, kuraklık, iklim değişikliği ve artan dünya nüfusu nedeniyle gelecekte tarım bugünkünden daha stratejik konuma gelecektir. Tarımda yüksek verim ve kaliteli ürün için bilim ve teknolojinin kullanılması gerekmektedir. Ülkemiz tarımsal üretim için gerçekten önemli bir potansiyele sahiptir. Malatya, dünyanın en önemli kayısı üretim ve ihracat merkezidir. Malatya’da yaklaşık 20 meyve türünün ekonomik anlamda üretimi yapılmaktadır. Hayvancılık, su ürünleri, sebze üretiminde ciddi gelişmeler yaşanmıştır ve gelecekte de artarak devam edeceği öngörülmektedir. 

Henüz iki yaşında olan ve üniversitemizin en genç fakültelerinden birisi olan Ziraat Fakültesi olarak bizler, tarımsal eğitim ve yayım konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. 2012-2013 eğitim döneminde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin sayısı bununla birlikte 5’e ulaştı. Bugünkü panelde Malatya tarımında yaşanan son gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Hüseyin Karlıdağ, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu görevlisi yüksek Ziraat Mühendisi Tarkan Ayaz, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Tarsim Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, Bölge Müdür Yardımcısı Bünyamin Kadak’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde;  kayısı, elma, kiraz gibi meyvelerdeki sorunlar ve çözümleri, tarımda yaşanan değişim ve dönüşümde mühendislerin rolü, tarımsal üretimlerde yaşanan doğal afetler ve sigorta kapsamları, hastalıklar ve kaliteli kayısıda topak seçiminin önemi gibi konularda katılımcılara bilgiler sunuldu.

Panele, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Asım Künkül ve Pof.Dr. İsmail Özdemir, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin, Battalgazi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatma Kurt Aydın, Yeşilyurt Ziraat Oda Başkanı Doğan Solmaz, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdulvahap Bulgurlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve üreticiler katıldı.

Panel sonunda, katılımcıların soruları cevaplandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız