SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 Yazar 70 Okula Konuk

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:45:01
20 Yazar 70 Okula Konuk
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettikleri “Yeşilyurt Kitap Yurdu” Projesinin 2015-2016 yılı ilk programı gerçekleştirildi. 

“Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu”  Projesi kapsamında çok önemli yazarlar ve sanatçılar Malatyalı sanatseverlerle buluşacak. 2016 yılının Haziran ayına kadar devam edecek proje kapsamında davet edilen 20 yazar 70 okulda öğrencilerle bir araya gelecek. 

Kendi alanlarında birikimli yazarları gençlerle buluşturmayı başaran ve Malatya’nın kültürel hayatına farklı bir hava kazandıran  “Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu” Projesinin ilk konuğu Yazar Ahmet Turgut oldu. “Hz. Hasan ve Özlenen İç Barış” konulu panel için Malatya’ya gelen yazar Turgut’un programı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 

Beydağı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN POLAT, “RABBİMİZ OKUMAYI SINIRLANDIRMIYOR, HEPİMİZİN OKUMASI GEREKİYOR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt Kaymakamlığımızın projenin devam etmesinde verdiği destek farklı ve önemli bir anlam taşımaktadır. Öncelikle İlçe Kaymakamlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bizler yerel yöneticiler olarak çok çeşitli alanlarda görev yapıyoruz. Ama çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimi için yazarlarla buluşmasını amaçlayan projeyi Kaymakamlığın bu şekilde takip etmesi büyük bir hassasiyetinin eseridir, bu da ilçemiz için bir ayrıcalıktır. Allah (c.c.)’ın Kuran-ı Kerim’de ilk emri “Okudur”, burada tefsir oku, hadis oku, tıp oku, uzay oku, insan oku falan demiyor sadece “Yaradan Rabbinin adıyla oku” diyor. Okumayı asla sınırlandırmıyor, her hangi bir alanda okumayı önermiyor, hepimizin dünyayı, insanı, tarihini, tefsiri, Peygamber Efendimizi okumamız gerekiyor. Projenin üçüncü dönemi hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

20 YAZARIN SEKİZİ HALKA AÇIK KONFERANS DÜZENLEYECEK

Proje kapsamında 20 yazardan sekizi halka açık konferanslar düzenleyecek.  Bugün Ahmet Turgut’un okullarda gerçekleştireceği söyleşisinin ardından akşam Kongre ve Kültür merkezindeki konferansla başlayacak.

KAYMAKAM BABAHANOĞLU,”PROJE HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR”

Üç yıldır devam eden “Yeşilyurt Kitap Yurdu” projesinin bu eğitim-öğretim döneminde “Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu”  olarak devam edeceğini belirten Babahanoğlu, “Bugün ilk yazarımızı konuk etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Kaymakam Nesim Babahanoğlu,  “Gençlerimizin eğitim ve kültürel etkinliklere adapte olmaları amacıyla başlayan bu projede ilk yıl 5-6 yazarımızı Malatya Kitap fuarıyla beraber mini sohbet ve imza kampanyalarıyla gençlerimizle buluşturmuştuk. Geçen yıl bunu biraz daha profesyonelleştirmek amacıyla Ahmet Turgut başta olmak üzere birçok kıymetli yazarlarımızın önersiyle önce “okullarda kitapları dağıtalım, yazarların kitaplarını tanıtalım, yazarlarımızla ilgili fikirler olsun” düşüncesiyle projeyi büyütmeyi kararlaştırdık. Biz gençliğimizde ve okurken hayallerimizde yazarları insanüstü varlıklar olarak algılar ve onlarla buluşmayı hayal ederdik. Şimdi öğrencilerimiz bu projeyle yazarlarımızla buluşmaya devam edecek. Geçen yıl 13 yazarımızı öğrencilerimizle buluşturduk, her yazarımız en az üç okulda söyleşiler düzenleyip akşamları da halka açık konferanslarla sanatseverlerle buluştular. Şu anda aramızda bulunan Ahmet Turgut bu projenin müdavimleri arasında bu yıl üçüncü kez bu projede yer alıyor. Hemşerimiz bizim yükümüzü alıyor. Ne zaman çağırsak hiç tereddüt etmeden geliyor, bu yılda iki gün boyunca dolu dolu öğrencilerimizle birlikte olacak, kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

KAYMAKAM BABAHANOĞLU, “PROJEMİZ ARALIK AYINDA BAŞLADI, HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK”

Projede toplam 20 yazarın çeşitli söyleşi, imza kampanyası ve konferans düzenleyeceğini sözlerine ekleyen Kaymakam Babahanoğlu, “Geçtiğimiz yıl 13 olan yazar sayısını bu yıl 20’a çıkardık. Bu sene Valimizin de katkılarıyla yaklaşık 225 Bin TL’lik SODES Projemiz kabul oldu. Bu sayede ülkemizin önemli yazarların kitaplarını alacağız. Okullardaki kütüphanelere dağıtacağız, ardından öğrencilerimiz yazarlarla buluşacak. 20 yazarın 8’i halka açık konferans düzenleyecek. Bugün Ahmet Turgut’un söyleşisi ve akşamki konferansla başlayacak olan projemiz 2016 yılının Haziran ayına kadar devam edecek. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ında bu projeye çok büyük katkıları oldu. Eğitim, sosyal ve kültürel tüm projelere destek vererek, üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getiren, özellikle yazarlarımızın geliş ve gidişleri ile konaklamalarına kadar destek veren, Başkan Polat ve ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra “Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu” projesinin ilk konuğu olan Yazar Ahmet Turgut, kısa bir söyleşide bulundu. Ahmet Turgut daha sonra öğrencilere kendi kitabını imzalayarak dağıtımını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız