SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'20 Yeni Otobüs Alınacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi'ne yapılan taşımacılıkta sorunları gidermek için harekete geçerken, bu güzergaha 2 otobüs takviyesi yapıp, yeni uygulama başlatacak.

Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bir yandan çevre yolu araç alt geçit çalışmalarının devam etmesi, bir yandan da İnönü ve Atatürk Caddeleri ile Cengiz Topel caddesindeki düzenleme ve yenileme çalışmalarının devam etmesi, özellikle sabah ve akşam saatlerinde yolcu sayısının da artmasına bağlı olarak Belediye otobüslerinin hareket saatlerinde zaman zaman gecikmelerin olduğu ifade edildi.

Öte yandan, üniversite güzergahında zaman zaman yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturmak amacıyla yeni bir uygulamanın 11 Ekim Pazartesi gününden itibaren başlatılacağı belirtildi.

Mevcut 7 adet körüklü, 22 adet normal otobüsün hizmet verdiği üniversite hattında, 11 Ekim tarihinde başlayacak yeni uygulamaya göre:

"Şoför Okulu-Üniversite güzergahında 5 adet otobüs,
Maşti - Üniversite güzergahında 1 otobüs,
Çevreyolu Üniversite Durağı- Üniversite güzergahında 5 adet körüklü - 10 adet normal otobüs,
Temelli - Üniversite- (İstasyon Kavşağı-Temmeli-Cengiz Topel-İpek Cad.-Çevreyolu-Üniversite) güzergahında 1 adet körüklü -3 adet normal otobüs,
Battalgazi öğrenci yurdunun önünden hafta içi 08:00 ve 09:00 saatleri arasında Üniversiteye, 1 adet körüklü - 1 adet normal otobüs,
Hasanbey Durağından başlayarak İpek Caddesi - Çevreyolu - Üniversite güzergahında 07:30-09:30 saatleri arasında hafta içi 2 adet otobüsle üniversiteye seferler yapılacaktır".

Yapılan yeni düzenleme ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sürdürülen yoğun çalışmalar nedeniyle ulaşımda zaman zaman yaşanan sıkıntıların giderilmesi çin gayret gösterdiklerini söyledi.

Başkan Çakır, özellikle üniversite güzergahında öğrencilerin yaşadıkları sıkıntının çözümü için 11 Ekim Pazartesi gününden itibaren yeni bir uygulamaya başlanacağını ve seferlerin artırılacağını, böylece üniversite güzergahında yaşanan sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşacağını belirtti.

Ulaşım sorununu büyük ölçüde rahatlatacak 20 adet yeni otobüsün daha alınacağını ifade eden Başkan Çakır, "Önümüzdeki aylarda vatandaşlarımız daha iyi koşullarda ulaşım imkanına kavuşmuş olacaklardır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız