SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 Yıl Hapis Cezası ve Serbest!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 5 yıl önce kına gecesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ı öldürmekten yargılanırken 5 yıllık tutukluluk süresinin dolması sebebiyle 5 Ocak 2011 günü tahliye edilen zanlı Osman Ulu'nun bugün yapılan duruşmasında daha önce verilen 16 yıl 8 ay hapis cezası, Yargıtay'ın istemi doğrultusunda 20 yıla çıkartıldı. Cinayetten 3. kez hüküm giyen Ulu'yu, savcının talebine rağmen mahkeme tutuklamadı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan kına gecesi töreninde, ateşlenen silahtan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal hayatını kaybetmişti. Katil zanlısı olarak 5 yıldan beri yargılanırken, 5 yıllık tutukluluk süresini dolması nedeniyle 5 Ocak günü cezaevinden tahliye edilen Osman Ulu'nun Malatya 2. Ağrı Ceza Mahkemesindeki yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya Begüm Kartal'ın babası Hasan Kartal ve annesi rahatsızlığından dolayı katılmadı.

Osman Ulu'ya daha önce verilen 16 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay Ceza Kurulu'nca bozularak sanığa üst sınırdan ceza verilmesine karar verilmişti.

Adliyeye tek başına gelen Osman Ulu, mahkemede esas hakkındaki son ifadesini verdi. Suçlamayı kabul etmeyerek beraatini isteyen Ulu, "5 yıldan beri söylediğim gibi suçu ben işlemedim. Gerçek katil sizlerle birlikte olacaktır. Kalben mutmain iseniz, beni idamla yargılayın, idam edin. Dışarıdaki yoğun baskıya karşı ceza verecekseniz, onu sizin vicdanınıza bırakıyorum. Kim bu suçu işlemişse, önce Cumhuriyet savcımız, sonra avukatlar, daha sonrada mahkemeye heyeti onun anasını sinkaf etsin. Deliller benim arkamdan toplanmıştır. Onun için kararda size sırtımı döneceğim. Dosya yalan ve yanlışlarla doludur. Para karşılığında verilmiş bir ifadeyle yargılanıyorum. Hastayı bir kasaba teslim etmişsiniz. Olay yerinde keşif yapılmadı. Mahkemeniz önce keşif kararı aldı, sonra keşif yapmaktan vazgeçti. Olay yerinde keşif yapılmasını istiyorum. Bu olay Emniyet Cinayet Bürosu'na verilsin. Sonuç olarak beraatimi istiyorum" ifadelerini ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı Orhan Erdim, adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasının 24 yıla, daha sonrada Yargıtay ceza Kurulu karına göre 20 yıla indirildiğini belirterek, toplam 20 yıl hapis cezası verildiğini karara bağlayarak, sanığın tutuklanması talebini ise red etti.

Mahkeme Başkanı kararı okurken, Osman Ulu, heyete sırtını dönerek kararı dinledi.

Duruşma sonrasında Kartal ailesi fertleri karar konusunda konuşmak istemediler. Kartal ailesi avukatlarından Feridun Diyarbakırlı, mahkemenin 20 yıl hapis cezası vererek, tutuklama vermediğini söyledi.

Duruşma sonrasında basın mensuplarını yanına gelen Osman Ulu'nu amcası ise, "Yanlış haber yapmayın, anlıyor musunuz beni?" dedi.

Duruşma sonrasında polislerin koruması eşliğinde adliyeden çıkartılan Osman Ulu, "Mahkeme heyetine neden sırtınızı döndünüz?" sorusuna, "Gerekçesiz ceza verdiği için, yasal hakkımızı kullanamadığımız için, suçu işlemediğimiz halde ceza aldığımız için" cevabını verdi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Osman Ulu, "Masumum çünkü medyanında suçu var. Dosyayı incelemeden şişirme haberler yaparak, bu suçu benim işlemiş olduğumu beyan ettiniz, hiçbir şey bilmeden delilsiz, ispatsız. Biz 5 yıl yalvarıyoruz, bu işi cinayet bürosu polisleri yapsın diye. Maalesef ameliyat masasına kasabı götürmüşler. 5 yıldır bunu dile getiriyoruz, ama kimseyi inandıramıyoruz. Mahkemede çok büyük baskılar altında onu da biliyoruz. Bu alçakça, bu şerefsizce suçu kim yapmışsa, Allah onu kahretsin. Allah biliyor, muhakkak ortaya çıkacaktır. Medyaya gelince, dosya hakkında bilmeden, yalan, yanlış, asparagas haberlerle bir aileyi, bir yaşamı mahvettiniz. Bundan dolayı da hakkımı size helal etmiyorum. Gerisini de, avukatımdan gerekli açıklamayı alabilirsiniz" ifadelerini ileri sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız