SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 Yıl Sonra Buluştular

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ilk mezunları olan 1988 yılı mezunları yaklaşık 6 aylık bir hazırlık aşamasından sonra, mezuniyetlerinin 20. yılında, Kuşadası Kuştur Tatil Köyü’nde biraraya geldi.

Toplantı için toplam 21 kişi olan sınıf mevcudunun tamamına ulaşıldı. Toplantı yeri oluşturulan web sitesi vasıtasıyla oylama ile belirlendi ve 7 kişinin mazaretleri nedeniyle katılamadığı toplantıya yurtiçi ve yurtdışından 14 mezun aileleri ile birlikte katıldı.

20 yıl aradan sonra biraraya gelen ilk mezunlar İnönü Üniversitesi’nin birer mezunu olmaktan herzaman onur duyduklarını belirtip, bir sonraki toplantıyı Malatya’ da yapmak üzere anlaşarak ayrıldılar.

Katılımcılardan Mehmet Gültekin, 20 yıl sonraki buluşma ve gelecekteki organizasyonlarla ilgili şunları söyledi:

"20 Yıl sonra bir araya gelerek, okulda geçirdiğimiz o güzel anıları anarak tekrar tekrar yaşadık. Buluşmaya eşlerimiz ve çocuklarımızla katıldı. Onlar, bizim birbirimize olan saygımızı, sevgimizi,içtenliğimizi ve aynı zamanda bağlılığımıza hayran kaldılar. Benim eşim için güzel bir gün, çocuklarım için ise güzel bir öğreti oldu. Onların okuyarak kazanamayacakları bir tecrübeyi yaşadılar.

Ben arkadaşlarımla olduğum o saatlerden çok ama çok mutlu oldum. Bizler bundan sonra 20 yılı beklemeden bir araya gelmenin her fırsatını değerlendireceğiz. Bunu bütün arkadaşlara ve öğrencilere tavsiye ederim. Hocalarımız katılamadı ama bundan sonrakini Malatya’da ve dışarda olan hocalarımızı da davet ederek Üniversitede Fakültemizdeki arkadaşlarımızla birlikte yapmanın çalışmasını yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Resimlere bakınca bazı arkadaşlarımızın saçları beyazlamış, bazılarımız aynı zamanda kiloda almış , ama görseydiniz gözlerimizdeki ışıltı hiç eksilmemiş, aynı zamanda artmıştı. Bizler birbirimizi çok sevdik ve kıymetini de bildik, 20 yıl sonra bile çok heyacanlıydık. Fakültemiz’den 20 yılda 1000 lerce mezun olan arkadaşlarımız olmuştur. Okuldaki arkadaşlar ve mezun olan diğer arkadaşlarda katkı koyar ve isterlerse 5 yılda bir 2 günlük eğlenceli ve yarışmalı buluşmalarda organize edilebilir. Bu birliltelikler yaşandığında tadına varılabilinir, düşünüldüğünde değil! Bizler böyle bir organizasyonda her zaman katkı koymaya ve birlikte olmaya hazırız."

FOTOĞRAFLAR: Üstteki 20 yıl önceki fotoğraf, alttaki 20 yıl sonraki buluşmadan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız