SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 Yıl Sonra 'Pardon'!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:32:51
20 Yıl Sonra 'Pardon'!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Münir Erkal'ın belediye başkanlığı döneminde, kanserojen olduğu gerekçesiyle eleştirilere rağmen içmesuyu şebekesinde kullanılan asbestli boruların, duktil borularla değiştirilmesi işlemleri sürerken, Büyükşehir Belediyesi de, panolara astırdığı "Asbest Boruları Değiştiriyoruz" yazılı afişlerle puan toplamaya çalışıyor. Bir dönem AKP'de de milletvekilliği yapan Erkal döneminde yapılan şebekede kullanılan asbestli boruların yıllar sonra bir yanlıştan dönülmesi adına değiştirilmesi işlemini, AKP'li başkanın yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi önemli bir hizmeti olarak duyuruyor.

İçmesuyu şebekesinde asbestli borular kullanıldığı yolunda 1990'lı yıllarda başta Görüş ve Malatya Yorum gazeteleri olmak üzere yerel basın organlarında, bunun halk sağlığı için tehlike yarattığı eleştirilerinin yanı sıra, o dönem İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof.Dr. Mesut Parlak da, o dönem İstanbul merkezli olarak yayınlanan Süper Malatya gazetesinde yazdığı yazılarla tehdidin boyutunun büyüklüğüne değinmiş, ancak o dönem belediyeden yapılan açıklamalarda, asbestli boruların kanserojen etkisinin olmadığı iddiaları öne sürülmüş, boruların döşenmesine devam edilmişti.

Ahmet Çakır başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi de, MASKİ'nin sorumluluğunda içmesuyu şebekelerindeki asbestli boruların 300'lük, 400'lük, 700'lük çelik ve 100'lük, 200'lük duktil borularla değiştirilmekte olduğunu, böylece Malatyalıların daha sağlıklı su içeceğini açıklamıştı.

Asbestli boruların değiştirilmesi çalışması nedeniyle, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hurşit Kuşçu, geçtiğimiz Cuma günkü oturumda MASKİ'ye teşekkür etmişti.

Boruların döşenmesinden 20 yıl sonra değiştirilmesi, belediyenin "pardon"u olarak yorumlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız