SON DAKİKA
SON DEPREMLER

200 Bin Fidan İçin İlk Adım

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından başlatılan "Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında havaalanı yolu üzerinde bulunan Karahan köyünde fidan dikimi yapıldı.

Fidan dikim törenine Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, yapılan ağaçlandırma çalışmalarının Malatya'ya çok büyük bir hediye olduğunu söyledi. Saran, Karahan ağaçlandırma projesinin Malatya adına büyük bir öneminin olduğunu kaydederek, "Karahan ağaçlandırma sahasında bin dönümlük alanda 200 bin fidan dikmeyi planlıyoruz. Bunun ilk adımını atıyoruz. Bu törenimizle birlikte 3 bin fidan dikeceğiz" dedi.

Saran, Malatya'nın ağaçlandırma kampanyasında Türkiye'de birinci sırada yer aldığını vurgulayarak, "Hepimiz biliyoruz ki, toprağa karşı olan saygının, toprağa karşı olan sorumluluğun yerine getirilmesi öncelikli olarak erozyonun önlenmesi; ikinci olarak toprağın vasfının korunması ve daha sonrada toprağın ağaçlandırılmasıdır. Ağaçlandırma, toprağa karşı olan saygımızın ve sorumluluğumuzun en temel gereğidir. Bu anlamda valilik öncülüğünde başlatmış olduğumuz Çevre ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle yürütmekte olduğumuz ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde Türkiye'de yankı uyandıran, ilkleri başardığımız bir uygulama olarak bizleri gururlandıran çok önemli sonuçlar elde ettik" diye konuştu.

Vali Saran'ın konuşmasının ardından fidan dikim törenine geçildi. Vali Ulvi Saran, kendi eliyle diktiği fidana can suyu verirken, protokol üyeleri de kendileri için ayrılan fidanları dikti.

Öte yandan yavru TEMA'cılar da fidan dikimine katılarak, renkli görüntülerin oluşmasını sağladı. Dikim töreninde halk oyunları gösterisi de sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız