SON DAKİKA
SON DEPREMLER

200 Bine Dayandılar!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:34:09
200 Bine Dayandılar!
A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, Suriye’den gelenler için kurulan 14 çadırkent, 1 geçici kabul merkezi ve 3 adet konteynerkentte bugün itibariyle 192 bin 770 Suriye vatandaşı bulunduğu bildirildi. 

AFAD Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Hatay’da 5, Şanlıurfa’da 2, Gaziantep’te 3, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman ve Adana’da 1’er olmak üzere toplam 14 çadırkent ile Kilis, Şanlıurfa ve Gaziantep’te 1’er olmak üzere toplam 3 adet konteynerkent kurulduğu hatırlatıldı. 2011 yılı Nisan ayı içinde Suriye’de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar Türkiye'ye gelen 295 binden fazla Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 8 ilde kurulan kamplarda 1 yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacının karşılandığı ifade edilen açıklamada, "Başkanlığımızın koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler verilmektedir" denildi. 

Konteynerkent ve çadırkentlerde her türlü koordinasyonun, ulusal ve uluslararası afet ve acil durumlarda Türkiye adına yetkili kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlandığı ifade edilen açıklamada, Başbakanlık AFAD’ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda; okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatıların da yer aldığı bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Konteynerkent ve çadırkentlerde, ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir. Yürütülen eğitim ve sağlık hizmetleri kapsamında 437 derslikte toplam 28 bin 213 çocuk ve gence eğitim verilmekte, kamplardaki sahra hastanelerimizde ve mobil sağlık ünitelerimizde günlük ortalama 6 bini aşkın poliklinik hizmeti gerçekleştirilmektedir. Kamplarımızda bugüne kadar 3 bin 166 doğum gerçekleşmiş olup, toplam gerçekleşen poliklinik hizmeti sayısı 1 milyonu bulmaktadır. Bugüne kadar ülkemize toplam 299.275 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır. Bugüne kadar toplam 106 bin 505 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Bugün itibariyle Hatay’da 15 bin 045, Gaziantep’te 31 bin 334 (8 bin 560’ı İslahiye, 8 bin 31’i Karkamış, 14 bin 743’ü Nizip barınma merkezlerinde), Kilis’te 13 bin 382, Şanlıurfa’da 90 bin 172 (44 bin 557’i Ceylanpınar, 32 bin 986’sı Akçakale çadırkentlerinde, 12 bin 629’u Harran Kökenli konteynerkentinde), Kahramanmaraş’ta 15 bin 492, Osmaniye’de 7 bin 724, Adıyaman’da 10 bin 44 ve Adana’da 9 bin 247 kişi barındırılmaktadır. 228 hasta ve yaralı, 102 refakatçi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte barınma merkezlerinde toplam 192 bin 770 Suriye vatandaşı bulunmaktadır." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız