SON DAKİKA
SON DEPREMLER

200 Bisikletçi Katılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:11:49
200 Bisikletçi Katılacak
A- A+ PAYLAŞ
200 bisikletçi, 98 kilometre yol katederek Malatya'dan Nemrut Dağı’na ulaşacaklar. 
 
Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, Malatya'da kurdukları Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği olarak geçtiğimiz aylarda Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nca düzenlenen "Hayata Pedal Çevir" adlı etkinlikler çerçevesinde Fahri Kayahan Bulvarı'nda 4 kategoride yarış düzenlediklerini söyleyerek, şöyle konuştu:
 
"Dünya Çevre Günü nedeniyle Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu etkinlikte Orduzu Pınarbaşı'nda yarış düzenledik. Arapgir Kaymakamlığı ve belediyenin davetlisi olarak 25 bisikletli ile Arapgir'e gidip orada prestij yolun açılışında pedal çevirdik. Ayrıca her hafta perşembe ve cumartesi günleri antrenman turlarımız var. Bu turlar 40-100 kilometre arası değişiyor."
 
29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak etkinliğe yurt içinden ve yurt dışından bisiklet derneklerinin üyeleri ve bisiklete binmeyi sevenlerle, Malatya'nın tarihi mekanları ile doğasını görmeye gelecek olan 200 kişilik bir toplulukla Nemrut'a çıkacaklarını belirten Ekici, geçen yıl 11 bisikletçi ile çıktıkları Nemrut turunun geleneksel hale geldiğini ifade etti. "Hayata Pedal Çevir" SODES projesi kapsamında bisiklet eğitimi alan öğrencileri ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'nin davetlisi olarak 22 ilden gelecek olan bisiklet sporcuları ile Nemrut'a gideceklerini aktaran Ekici, yapılan etkinlik programı çerçevesinde 29 Haziran'da Malatya dışındaki illerden gelen misafirlerin bisikletleriyle Battalgazi turu yaparak; Kervansaray, Ulu Camii ve Sanat Sokağı'nı gezeceklerini, gece İnönü Üniversitesi kampüs alanında kurulacak çadırlarda konaklayacaklarını, sabah saat 4'de kalkıp kahvaltıdan sonra yola çıkılacağını kaydetti. Ekici, şu şekilde devam etti:
 
"Yol güzergahı daha önceden belirlendiği için belirli noktalarda oluşturulan sıcak ve soğuk içecek yerlerinde kısa mola verilerek yola devam edilecek. Yol boyunca emniyet, sağlık ekipleri ve tamir bakım aracı da sporculara eşlik edecek. Tepehan Belediyesi önünde öğle yemeği verildikten sonra akşam Nemrut'ta bulanan konaklama yerine varılacak. Buradan güneşin batımını seyretmek için Nemrut'a tırmanılacak." 
 
Gece konaklamasının moteller yanında kurulacak kamp çadırlarında olacağını ekleyen Ekici, akşam yemeğinin de burada verileceğini söyleyerek açıklamalarını şöyle tamamladı: 
 
"Kamp yerinden sabah güneşin doğuşunu izlemek için Nemrut'a tırmanılacak, sabah kahvaltısı verildikten sonra 1 Temmuz'da Malatya'ya dönüş başlayacak. Zorlu bir yolculuk olacak. Nemrut'a bisikletlerle Malatya üzerinden çıkılması, Malatyamız için bir turizm kazancı olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız