SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davulcudan Seyyar Satıcıdan TL'ye Destek

0
Güncellendi - 2016-12-05 15:53:55
Davulcudan Seyyar Satıcıdan TL'ye Destek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde manav dükkanı bulunan bir esnaf, Türkiye genelinde başlatılan dolar bozdurma kampanyasına destek veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ediyor.

Darendeli esnaf Bekir Sağlam da 200 dolar bozdurup makbuzunu getirene 5 kilogram mandalinayı ücretsiz veriyor.

Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi ekonomik dar boğaza itmeye çalışan hiçbir kesimin buna gücü yetmeyeceğini söyledi.

15 Temmuz'da ülkeye sahip çıktıkları gibi bugün de aynı güç ve iradeyle milletin bekası için Türk lirasına sahip çıkacaklarını vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti:

"2002 yılından beri ülkemize sürekli bir taciz var. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde milli olma yolunda ilerledikçe düşmanlarımız sürekli çelme takma peşinde. Bize engel oluyorlar. Nasıl 15 Temmuz büyük bir hayra vesile olmuşsa bu tür olaylar inşallah bizim yerli üretimimizi artırarak gücümüze güç katacak. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Rusya, Çin, İran ile TL üzerinden alışveriş yapmaya başladığımız zaman, bu demek olacak ki Türk lirası uluslararası arenaya taşınacak ve sonrasında şer gözüken bu olay büyük bir hayra dönüşecek. Ben böyle düşünüyorum."

Ülkeye ve bayrağa her zaman sahip çıkacaklarını dile getiren Sağlam, kampanyaya destek vermek için 200 dolar bozduran hemşehrilerine ücretsiz 5 kilogram mandalina vereceklerini sözlerine ekledi.

DAVULCUNUN KAMPANYASI..

Türkiye genelinde başlatılan döviz kampanyalarına Malatya’da bir davulcu da ilginç bir kampanyayla imza attı.

Cumhurbaşkanı’nın ‘Dövizlerinizi bozdurun’ çağrısı üzerine Türkiye genelinde esnaf çeşitli kampanyalar hayata geçirmeye başladı.

Malatya’da dolar bozdurduğuna dair makbuzla gelen müşteriye ücretsiz tıraş hizmeti veren berberden sonra şimdi de meşhur ‘Davulcu Yalçın’ düğünlerde dolar yerine Türk lirası kullanılması için kampanya başlattı. Malatya Battalgazi’de geçimini düğünlerde davul çalarak sağlayan Yalçın Mengitemur isimli davulcu, Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine ‘Döviz kullanmıyoruz, lütfen oynayanlara Türk lirası takın’ kampanyası başlatarak bir anda kentteki herkesin ilgi odağı haline geldi.

Yıllardır aile boyu davulculuk yaptığını ve düğünlere davulcu ve zurnacı kiraladığını söyleyen Yalçın Mengitemur, “Bundan sonra gittiğimiz düğünlerde dolar istemiyoruz, atmasınlar. En büyük amacımız doları ortadan kaldırmak” dedi.

“İstemiyoruz yastık altı dövizleri”

25 yıldır düğünlerde davul çaldığını ifade eden Mengitemur, “25 yıldır davulculuk yapıyorum. Cumhurbaşkanımızın Allah eksikliğini vermesin. Bundan sonra gittiğimiz düğünlerde dolar istemiyoruz, atmasınlar. Yeter artık, 1 dolar, 1 dolar kimse bozmuyor da artık doları. Tek ricamız bu doları ortadan kaldırmak. Türk Lirası istiyoruz. Eskiden böyle bir şey yoktu. 1 dolar çıktıktan sonra herkes kolayına kaçtı. 10 lira atacağına 1 dolar attı” dedi.

Davulcu Mengitemur, Cumhurbaşkanı’nın çağrısı üzerine kendisinin de harekete geçtiğini kaydederek, “Cumhurbaşkanımızın Allah eksikliğini vermesin. Ona minnettarız her şeyden önce. Biz de istemiyoruz yastık altı dövizleri. Herkes dövizini Türk Lirası'na çevirsin. Kampanyaya destek veriyoruz.

“Darbeden dolayı hiç iş yapamaz hale geldik”

Kampanyaya destek vereceklerini belirten davulcu Adil Bayram ise yaptığı açıklamada, “Ben de davulcuyum. Lütfen düğünlerde dolar atılmasın. Darbeden dolayı hiç iş yapamaz hale geldik. Hepimiz rezil olmuşuz. Düğünlerde hep sahte dolar atılıyordu, lütfen bundan sonra Türk Lirası atılsın” diye konuştu.

“Bizim ne dolara ne Euro’ya ihtiyacımız yok, biz bize yeteriz”

Düğününe davulcu ve zurnacı kiralamak için geldiğini ve bu kampanyayı gördüğünü belirten Osman Kuzu isimli vatandaş ise “Bu kampanyadan dolayı kendilerine teşekkür ederim. Bu memleket bizimdir. Bizim ne dolara ne Euro’ya ihtiyacımız yok. Biz bize yeteriz. Yeter ki birlik beraberlik olsun. Bu vatana yan bakana da cevabını birlikte verelim. Osmanlı’dan beri bizi ne dolar, ne de başka bir şey kurtardı. Bizi iman kurtarır. Bizi bu gençlik kurtarır” ifadelerini kullandı.

AA- iha

20161205_2_20510416_16671055_web

TÜRKİYE GENELİNDE BAŞLATILAN DÖVİZ KAMPANYALARINA MALATYA’DA BİR DAVULCU DA İLGİNÇ BİR KAMPANYAYLA İMZA ATTI. (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Selimm (7 yıl önce)
    Darbe gecesi bir akpli bir milletvekili yoktu ama degeri onlar görüyor yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Kara (7 yıl önce)Selimm isimli kullanıcı yorumuna
    Selim kardeş çok haklısın. Bu sitede hep yazdım. Malatyam bu vekilleri hak etmiyor. Ve bu millet biliyor ki bu vekillerle bu şehir yönetilmiyor. Onun bunun işini Ankara'da yapan değil, Malatyamın genel sorunu olan KAYISI ma derman bulacak vekiller Ankara'ya gitsin artık. Bak hangi vekil kayısıyı konuşuyor. Çok yazık. Ama Sayın Öznur ÇALIK her tv programına çıkacağı zaman mesaj atmasını biliyor. Kardeşim bana mesaj atmayın. Çünkü sizi izlemiyorum. Siz Reisimizi yalnız bıraktınız daima. Ama inş Reis bu vekillere bir ders verecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih K. (7 yıl önce)
    Köprü geçiş ücretlerini bile dolarla belirleyip, farkını yandaşa devletin kesesinden ödeyenler, halkını küçük oyunlarla oynatıyorlar. Hükümetin beceriksizliklerinin ceremesini de halk çekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Ekonomimiz davulcu ile manav kurtarmak ise vay halimize ekonomiden sorumlu olanlarda maaşlarını davulcuya versinler dolar davulcunun yüzünden mi arttı yoksa üretimi.izin geçmişe oranla azalmasindanmi ekonomik değerlerimizi yabancıya satıp avm ile rant elde etmenin sonucunu yaşıyoruz dışarıya mal saymazsak doları dusuremezsin.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ft44 (7 yıl önce)
    garibanlar nedense hep boyle kampanyalar duzenlıyor bır tane zengın yok
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Şu işe bak millet dolar zenginiymiş.Yastık altları dolar doluymuş.Harca harca bitmez.Sayın Cumhurbaşkanı bir laf etti.Millet hop ayağa kalktı.Yahu.Dolar zengini olanlar belli.Millet işsiz,ekonomik krizle boğuşuyoruz.Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor.Millet yarınını düşünüyor.TL'ye geçelimde,her şey dolara bağlı.Hadi göreyin sizi akaryakıtı,doğal gazı, diğer tüm ithal ürünlerini TL ile alın.İhracat bile dolarla yapılıyor.Paramız sürekli değer kaybediyor.Kendi kendimizi kandırmaktan vazgeçelim.İşimiz davulcu ve berberlere kaldı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    İktisattaki tüm teorileri yıkan ve bu halkı aptal yerine koyan birileri var.Doları bilmem ama birilerinin ateşinin çıktığı çok belli oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Adamsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (7 yıl önce)
    Ne olacak işte rusya ya domates biber göndermeyerek ekonimisine zarar verecek zihniyet dolar bozdurarak kurin düşeceği ni sanıyor. Kardeşim o döviz zaten bizim bozdursan ne sağ cepten sol cebe geçer o kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • emre özçelik (7 yıl önce)
    tebrik ederim başarılarının devamını dilerim kardeşim
    0
    0
    Yanıtla