SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'200 İhbar Alındı..'

A- A+ PAYLAŞ

Pazartesi günü öğleden sonra etkili olan yağışların yolaçtığı küçük çaplı taşkın ve sel baskınlarının ardından hasar saptama çalışmalarının yapıldığı, yağış günü itfaiyenin 200 dolayında su baskını ihbarı aldığı bildirildi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hasar gören ev ve işyerlerinde inceleme yaptı. Çakır, oluşturulan bir Hasar Tespit Komisyonu'nun da çalıştığını bildirdi.

METREKAREYE 21 KİLO YAĞIŞ..
Pazartesi günü öğleden sonra başlayan, akşam saatlerinde de aralıklarla devam eden sağanak yağış sırasında Malatya merkezde metrekareye 21 kilo yağış düştüğü bildirildi.

Eylül ayı ortalamasının 7 kilo olduğunu belirten yetkililer, son yağışlarla bu dönemde rekor ölçüde yağış alındığını belirttiler.

Alt yapı yetersizliği ve uygun olmayan konumlar nedeniyle; Fuzuli Caddesi, Şire Pazarı civarı, TOKİ konutları civarı, Adliye civarı, eski Terminal bölgelerindeki ev ve işyerlerinin hazar gördüğü öğrenildi. Ayrıca bodrum ya da zeminde bulunan 12 konutun tuvaletlerinden geri tepen suların da hasara yolaçtığı belirtildi.

İNCELEME YAPTI..
Belediye Basın Bürosu'ndan, Belediye Başkanı Çakır'ın hasar gören yerlerde yaptığı incelemeler ve açıklamasıyla ilgili olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır 21 Eylül Pazartesi günü öğleden sonra başlayan sağanak yağmurdan zarar gören bazı iş yerleri ve evlere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Fuzuli Caddesi ile Maliye çevresindeki bazı iş yeri ve evleri ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yağış boyunca vatandaştan gelen şikayetlere mümkün olduğunca dikkate alınarak ulaşıldığını, yağış öncesi zararın daha fazla olmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını, su taşkını olabilecek noktaları kum torbalarıyla tedbir alındığını, yağışın başlamasıyla birlikte iş makineleri ve ekiplerin çalıştığını, su pompalarına da ek yapılarak su taşkınları olan noktalarda su tahliyeleri yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Çakır, “Zarar Tespit Komisyonumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte çıkarak zarar tespitlerini yerinde görelim istedik. Zarar Tespit Komisyonundaki arkadaşlarımız gelen ihbarların yanı sıra, dünden tespit ettiğimiz noktalar da zarar var mı yokmu, onun çalışmalarını yapıyorlar. 5 -6 iş yerimizde, küçük çaplı hasar var. 5 – 10 evimiz de su baskını var. Yapı hatalarından kaynaklanan su baskını ama ciddi bir su baskını yok. Yine yağıştan olumsuz etkilenen yollarımız da var. Bize ulaşan ihbarlarla ilgili başta yollar olmak üzere ev ve iş yerleriyle ilgili sorunların giderilmesi için çalışmalar bugünden itibaren başlamıştır. Zarar Tespit Komisyonumuzun yaptığı çalışmaları ilerleyen günlerde tekrar kamuoyuyla paylaşacağız. Bir kez daha yağıştan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” dedi."

Başkan Çakır, İHA'ya yaptığı açıklamada da, "Dün akşam sağanak yağış sonrası itfaiye müdürlüğümüze 200 kadar ihbar gelmiş. Tabi ekipler ihbar yapılan yerlere yönlendirilerek, vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözdük. Drenaj projesi çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapıda yaşanan eksiklikleri gidermek için çalışacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız