SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'200 İşçi Alınacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kağıt Fabrikası'na 200 eleman alınacağı bildirildi.

İş Kur Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İş Kur Malatya İl Müdürlüğü olarak ilimizdeki işsizliğin azaltılması, istihdam alanlarının artırılması amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) kapsamında kurslarımızın açılışları devam ederken ,diğer taraftan da İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları açmaktayız. Bu çerçevede ilimiz Akçadağ yolu üzerinde kurulu bulunan Yaşar Ambalaj ve kağıt fabrikası ile iş birliği içerisinde 200 kişilik istihdam garantili kurs açılması için hazırlıklar tamamlanmıştır. İlk aşamada 100 kursiyerin eğitim göreceği yüzde 50 istihdam garantili gri karton ve kağıt imalatı mesleğindeki kursun seçmeleri 20 ve 21 nisan 2011 tarihinde saat 09.00 ve 14.00'de İl Müdürlüğümüzde gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

"107 fiili gün devam edecek kurs süresince İş Kur olarak kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı verilecektir. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlerimizden en az yüzde 50'si Yaşar Ambalaj ve Kağıt Fabrikası'nda işe yerleştirilecektir.

Türkiye'nin ilk özel kağıt fabrikası olan 35 bin tonluk toplam üretim kapasitesine sahip Akçadağ'daki fabrikanın tekrar üretime geçmesini ilimiz istihdamı açısından büyük bir kazanç olarak değerlendiriyoruz" diyen Doğan, daha sonra şunları söyledi:

"Buradan ilimizdeki 20-33 yaş aralığında, en az ilköğretim mezunu erkek işsizlerimize sesleniyor, 20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek mesleki eğitim kursumuzun seçmelerine katılmaya davet ediyorum. Ayrıca İl Müdürlüğümüz tarafından , istihdam garantili kurslar kapsamında; 25 nisanda Akbulut Tekstil ile ütü paketleme eğitimi, 26 nisanda Kardağ Ayakkabıcılık firmasıyla Ayakkabı İmalatı eğitimi, 28 nisanda Bakos tekstil ile Düz Dikiş makinası ve overlok eğitimi kursları için seçmeler gerçekleştirilecektir. Açılacak kursların nitelikleri, seçme kriterleri ve tüm detayları malatyaiskur.com internet sitesinden takip edilebileceğini belirtiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız