SON DAKİKA
SON DEPREMLER

200 Kişiye İftar...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:21:43
200 Kişiye İftar...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Tecde Eğitim ve Kültür Derneği (TECDER) yaz kursu öğrencilerine iftar verdi.

Tecde Mahallesi Şentepe kanal üstünde bulunan dernek binasında verilen iftar yemeğinde konuşan TECDER Başkanı İshak Güven, her yıl okulların kapanmasıyla birlikte dernek binasında öğrencilere yönelik yaz kursu düzenlediklerini söyledi.

Güven, yaz kursuna yaklaşık 150 öğrencinin katıldığını ifade ederek, öğrencilere Kur'an-ı Kerim dersinin yanı sıra, fıkıh bilgileri, hadis yarışmaları, bilgi yarışması, spor müsabakaları, gezi turları, yüzme gibi faaliyetlerinin verildiğini belirtti. Güven, yaz kursunun sona ermesinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle dernek olarak yaklaşık 200 kişiye iftar yemeği vererek kursun tamamlandığını kaydetti.

Ulaştırma Memur-Sen'in İftar Yemeği...

Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından iftar yemeği verildi.

Çırağan Düğün ve Mevlit Salonu’nda verilen iftar yemeğine; Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım, Türk-iş Malatya Temsilcisi Nurettin Öndeş, Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Adak ve sendika üyeleri katıldı.

İftar yemeği sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen olarak sorun ve sıkıntıları masaya taşıyacaklarını kaydetti.

Cankesen, 5 milyon insanın sorun ve sıkıntısını gündeme getireceklerini ifade ederek, “Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 hizmet kolundan bir tanesiyiz. 11 hizmet kolundan 10’unda Memur-Sen yetkili. Bu sene masaya, Ulaştırma Memur-Sen’de yetkili sendika olarak oturacak. 38 bin çalışanın birçok sorunu var. Bu sorun ve sıkıntıları da masaya taşımanın gayreti içerisindeyiz. Devlet Demir Yolları, Devlet Hava Meydanları, taşra ve merkez çalışanlarının birikmiş bir sürü sorunu var. Çalışandan emekliye kadar herkesin sorunu bulunuyor. 5 milyon insanın sorun ve sıkıntısı 1 Ağustos’tan itibaren masada konuşulmaya başlanacak. Sorunların çözümü adına elimizden geleni yapacağız” dedi.

Gezi parkı eylemlerinin ülkeyi karıştırmaya yönelik eylemler olduğunu savunan Cankesen, “Son dönemlerde ülkemiz kötü günlerden geçmektedir. Gezi Parkı eylemlerine baktığımızda, belirli marjinal gruplar ülkemizi karıştırmaya çalıştı. Çok şükür insanlarımız buna prim vermedi. Sağduyu hakim geldi” diye konuştu.

Cankesen, Mısır ve Doğu Türkistan’da yaşanan olayları da kınayarak, “Mısır’da çok büyük bir katliam yaşanıyor. Günde 50 kişinin can verdiği, insanların üzerine kurşunların yağdırıldığı, seçilmiş bir iktidarın alaşağı edildiğini görüyoruz. Orada bir ihtilal yapıldı. Diğer büyük devletler tarafından darbe bile denilemediği bir ortam içerisinde Mısır halkı zulüm çekiyor. Mısır halkına karşı yapılan darbe komşu Filistin ve Gazze’ye gidecek yardımların dahi önünü kesmiştir. Mısır’da darbe yapılması manidardır. Öte yandan Doğu Türkistan’da da kardeşlerimize yönelik zulüm vardır. Bunların artık son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım ise Memur-Sen’in yetkili ve etkili bir sendika olduğunu kaydederek, “Bu tür programlar birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmaktadır. Memur-Sen olarak Malatya’da 12 bin 500 üye ile yetkili ve etkili sendikayız. İnşallah sendikalarımızın bundan sonrada farklı programları devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Adak da, geleneksel iftar yemeklerine bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız