SON DAKİKA
SON DEPREMLER

200 Metre Yerine 14 Km. Dolaştırılıyorlar!

0
Güncellendi - 2017-01-14 01:03:13
200 Metre Yerine 14 Km. Dolaştırılıyorlar!
A- A+ PAYLAŞ

TCDD tarafından Topsöğüt Mahallesi ile Yeşiltepe arasındaki tali yolda açılan bir hemzemin geçidin kapatılması vatandaşların 200 metrelik mesafe için 14 kilometre güzergahı kullanmasına ve tepkilerine yolaçıyor.

TCDD’nin Yeşiltepe ile Topsöğüt arasındaki hemzemin geçide üst geçit yapma çalışmaları devam ediyor. Ancak, bu çalışmalardan dolayı Yeşiltepe ile Topsöğgüt arasındaki yol kapalı tutuluyor. Vatandaşlar ise  Yeşiltepe  Cumhuriyet Mahallesi Günaydın Sokak karşısında geçici olarak açılan hemzemin geçidini kullanıyor.

TCDD'nin, Günaydın Sokak girişindeki hemzemin geçit kaçak olduğu gerekçesiyle fiziki engeller koyarak kapatması, vatandaşları 200 metrelik mesafeye ulaşmak için yaklaşık 14 kilometrelik güzergahı kullanmasına yol açıyor.

"KENDİ HEMZEMİN GEÇİTLERİ VAR AMA!.."

Bölge sakinleri; “TCDD kullanmış olduğumuz hemzemin geçidin yanında üst geçit yapıyor. Buranın inşaatı bitene kadar kontrollü olarak burayı kullanmamıza ya müsaade etmeli, ya da uzun bir süreden beri inşaatı süren üst geçidi tamamlayarak hizmete vermeli.  Ayrıca, kullanmış olduğumuz hemzemin geçide yaklaşık 500 metre mesafede  TCDD kendi lojmanlarına ulaşmak içinde standartlara uymayan hemzemin geçit kullanmaktadır ve burayı vatandaşın kullanmasına izin vermemektedirler. Kendileri için problem olmayan hemzemin, vatandaşın üst geçit inşaatından dolayı kullanmak zorunda bırakıldığı hemzemin geçit neden problem yapılıyor.” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, “200 metrelik mesafeyle ulaşımımızı sağlayabilecekken, şehirdeki işimize, hastaneye, okula gitmek için Sivas yolundan dolaştırılmak suretiyle 14 kilometrelik güzergahı kullanmak zorunda bırakılıyoruz.TCDD, buradaki vatandaşların ya ulaşımına bir çözüm bulmalı, ya da inşaatı uzun bir süreden beri devam eden üst geçidi hizmete açmalı.” diye konuştular.

Vatandaşlar, Vali Mustafa Toprak'ın konuyla ilgilenerek bu sorunlarını çözmesini istediler.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • BASKİLLİ (7 yıl önce)
    malatya - baskil e saat başı tıren istiyoruz trennnnn
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    klasik malatya haberi "Oğlum olsun ama eşim hamile kalmasın" can ve yol güvenliği için oraya bir üst geçit yapılması gerekiyorsa bunu cinler gelip iki günde yapacak değil ya geçit yapılıncaya kadar biraz zahmet çekeceksiniz ve bu zahmeti o üst geçitten ilk geçtiğinizde unutacaksınız tıpkı hamile bir bayanın evladını kucakladığında gebelik dönemi,nde çektiği bütün zahmetleri unutması gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • HELAL OLSUN MEMET BEY COK GUZEL YAZMİSSİNİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Ne oldu hizli tren yalan oldu calisma sifir adiyaman a bile hizli tren geliyor bizimkiler bizi kandiriyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    Ankara Buyuksehir Belediyesi en buyuk ustgecidi 45 gunde bitirip hizmete aciyor'ya bir sorun arastirin nasıl yapiyorlar siz niye 1 yıldır bitiremediniz????? Bir cevap verin şu millete
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (7 yıl önce)
    Topsöğütlü efendi siyaset yapma burda biz siyaset yapmıyoruz..Ortada bir mağduriyet var hem o kaza şahnahan değil dilekte yaşandı..Bu yol kapanalı kaç öğrenci dersinden gecikip geleceğinden oldu.Kaç esnaf bu yüzden (yeşiltepe ve topsöğüt) kepenk kapattı haberin yok o iki katlı evin yanından iki metre geçici olarak açılır,geçici bir bariyerle mağduriyet giderilirdi. parti meselesi değil bu yüzde 99 ak partiye oy verillmiş bir mahalle..DDY hizmet değil bir ucube dikti onuda yarım bıraktı ..Bu müdür acil olarak araştırılsın..Belediye başkanlarımız vekillerimiz uyuklamaya devam etsinler..Bu konu cumhurbaşkanına kadar gidecek inşallah..Biz yatırımında milletinde düşmanı değiliz...
    0
    0
    Yanıtla
  • TOPSOGUTLU (7 yıl önce)Alican isimli kullanıcı yorumuna
    ALİCAN SEN O ZAMAN İLERDEKİ GECİTİ KULLAN BU ARADA GEC KALAN OGRENCİDE YOK GEC KALAN OGRENCİ VARSA BELGELE
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf ziya gültekin (7 yıl önce)
    bir an evvel bitirilip millet magdur olmasın lütfen hızlı bir sekilde bitirilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • TOPSÖĞÜTLÜ (7 yıl önce)
    Arkadaşlar geçen gün bu kaçak geçitten topsöğüde doğru geçtim sol tarafta iki katlı evin duvarından karşıdan gelen araç gözükmediğinden kafa kafaya girdik iki araç da pert oldu peki burda bir can kaybımız olsaydı sorumlu TCDD mi olacaktı, Üst gecit yapılana kadar 4 klm ilerde üst geçit var burayı kulansak ne olur yani TCDD bizim için üst geçit yapmaya çalışırken Topsögüt beldemize hizmet getirmeye çalışırken neden bu kadar tepki yapıyorsunuz anlamıyorum, Şahnahan gçidinde öğrenci münübüsünde ölen kız çocuğunu unutdunuz galiba kontrolsuz geçitten geçen öğrenci servisini
    0
    0
    Yanıtla
  • o zaman sen geçme ilerideki yolu kullan
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkcan (7 yıl önce)
    Topsöğütün açılmayan yolları merkeze bu kadar yakın olmasına rağmen dağ köyü gibi kaderine terk edilmiş çekilen bu rezalete biri dur desin artık büyükşehir belediyecilik anlayışı bumu yapılan asfaltlar kaldırımlar alt yapı çalışmaları neden belli bir bölgeye elit kesime yapılıyor. Bunları biz bu makamlara yükselttik indirmesini de biliriz inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Üst geçit inşaatı durmuş vaziyette bu geçitten gara daha yakın olan ve araçların sürekli geçtiği bariyer mevcut .Korkarımki bu kapalı olduğu bir zamanda ya bir hasta çıkacak yada Allah korusun bir yangın çıkacak o zaman sonu pek tatlı olmayacak hayırlısıyla şu üst geçidin üzerine düşülüpte bitirilseydi .bu aradada tcdd biraz daha müsamahalı davransa daha iyi olur diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ünver (7 yıl önce)
    Yahu bu ne arkadaş bu ne yahu.. Bu mahalle hangi belediyeye bağlı. Bu belediye başkanı kim? TCDD ile hiç mi diyaloğu yok bu başkanın. Buranın kaymakamı kim, valisi kim? Hani Cumhurbaşkanı diyordu ki vatandaş ile iç içe olun... Onları Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'e, Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na şikayet etmeli. Yuh olsun bu çileyi çektirenlere...
    0
    0
    Yanıtla
  • kuyucularsizi (7 yıl önce)
    500 metre yukardaki lojman geçidi değil tcdd sivas-iskenderun hattı blok trenlerin kullandığı müselles istasyonu 3 tane lojman.kaçak geçitlerin kapatılması iyi oldu sağına soluna bakmadan direk yola dalıyorlardı genellikle servisler büyük bir kaza önlenmiş oldu. 14 km gitmelerine gerek yok 4 km ilerde samanköy geçidi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuyucu bey 4km gittikten sonra 10 km de şehire gitmek var.Bu akılı vereceğine muhteşem üst geçidi bitiremeye çalış tamam mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    malatyada ki mantık ne bekliyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Niye sıkınti olsunki herkes halinden memnun
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (7 yıl önce)
    Tek çivi çakan tek çalışan yok..İnşaat durmuş vaziyette çalışanlarımız öğrencilerimiz rezil oluyor..büyük şehir suyumuzu,otobüslerimizi aldı şimdide yolumuz kesildi bir senedir ne arayan ne sahip çıkan var..Sanki çok zor niye ikide bir kapatıyorsun bir plastik bariyerle iki kırmızı ampul takamıyormusun yav bunlar bizi adam yerine koymuyorlar..Kaçakmış babuktu geçidindede yapılmadımı bizde niye olmuyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapacak birsey yok ahmet cakir a yuzde 99 oy cikar sonra sikayet et yok öyle yağma hakedildigin gibi yonetilceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Su halımıze gulelım mı ağlayalım mı? Su malatyamızın halıne bakın... ne kadar gerıdeyız! Eskısehır ın ıcınden geçen tren yolunu ( geçit demiyorum dıkkat edın komple boydan boya tren yolu hattını) yerın altına aldı tcdd ve üstünü de park yaptılar! Trenler alttan gıdıyor metro gıbı! Yazık bu memlekete! Malatya tcdd bölge müdürlüğü olmasına rağmen Malatya-Elazığ arasına raybüs yapmıyor! Adıyaman'a tren yolu yapmıyor! Yaptıkları tek iş maaş alıp yatmak!
    0
    0
    Yanıtla