SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"200 Öğrenci Alacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:20:12
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) özel yetenek sınavı devam ediyor. 13 Temmuz’da sona erecek olan sınava bin 200 adayın başvurduğu kaydedildi. 
 
İnönü Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sınavla ilgili bilgiler veren BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan, "2012-2013 dönemindeki özel yetenek sınavımız 9 Temmuz'da başladı. 13 Temmuz'da sınavımızı bitirmeyi düşünüyoruz ama uzama ihtimali de var. Özel yetenek sınavımızı bu sene online olarak almaya çalıştık. Online sistemiyle 300 bayan 900 erkek olmak üzere bin 200 aday başvuruda bulundu. Pazartesi günü sabah 08.30’da başlayan sınavımız şu anda yoğun bir şekilde devam ediyor. ÖSYM’ce belirlenen ve Özel Yetenek Sınav Komisyonu’nun hazırladığı sınav kılavuzunu kendi sitemizde yayınlayıp, kılavuz ışığında kurduğumuz parkuru adaylarımız belirli bir süre kullanarak 2 hakla yapmaktadırlar. Adayların 2 hakları bittikten sonra kendilerine aldıkları dereceleri veriyoruz. Adaylar, yetenek sınavında aldıkları puanlarını spor özgeçmişleriyle birleştirerek ÖSYM’ce belirlenen formüllerde kullanılarak yerleştirme puanı yapılacak" şeklinde konuştu.
 
Özel yetenek sınavları sonucunda 5 programa toplam 200 öğrencinin yerleştirileceğini söyleyen Arslan, "Bizde öğretmenlik, 2 antrenörlük, yöneticilik ve engellilerde spor eğitimi olmak üzere 5 bölüm var. 5 programa toplam 200 öğrenci alacağız. Her bir programa 40 öğrenci yerleştirilecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız