SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''2006 Köy Yatırımında Hamle Yılı..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal, 2006 yılının köye yönelik yatırımlar açısından hamle yılı olduğunu, Malatya'ya 32 trilyon ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"2006 yılı köye yönelik yatırımlar yönünden bir hamle yılı olacaktır.

Bu amaçla Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında bu yıl 32 milyon 091 bin YTL (32 trilyon 091 milyar TL) ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekler köyyolları, köy içmesuları, sulama ve kanalizasyon işleri için kullanılacaktır. Bu ödeneklere İl Özel İdaresi'nin 3 milyon 500 bin YTL civarında ödeneği de ilave edilecektir. Böylece toplam 35 milyon 591 bin YTL'lik kaynak tahsis edilmiş olmaktadır.

2005 yılında bu amaçla yapılan toplam tahsisat 9 milyon 956 bin 220 (9 trilyon 956 milyar 220 milyon TL) olmuştur. 2006 yılında yapılan tahsisat geçen yıla oranla 3-4 kat artmıştır.

Hükümetimiz döneminde yapılan idari reformla birlikte Köy Hizmetleri genel Müdürlüğü'nün görevleri İl Özel İdareleri'ne devredilmiştir. Bununla yerinden ve hızlı hizmet modeli hedeflenmektedir. Bu sayede Malatya'mızda yakın gelecekte köylerimizin alt yapı ihtiyacını tamamlamayı planlamaktayız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız