SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''2006'da Hedef 10 Bin Turist..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, tanıtım amaçlı broşür bastırmak için ödenek sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, "Malatya'ya geçen yıl gelen turist sayısı bin iken, bu yıl gelen turist sayısı 4 bin 500 oldu. Bu yıl gelen turistlerin hepsi isim isim kayıt altındadır. Gelen turistlerin hepsine Malatya'yı tanıtmak amacıyla broşür ve harita vermek zorundayız. Geçen yıl Malatya'yı tanıtıcı 12 bin kitapçık ve harita bastırdık. Bunları hem yabancı ve hem de yerli turistlere dağıtıyoruz. Şu anda elimizde bin tane kitapçık kaldı. Tanıtım bizim için çok önemli. Ancak kitapçıkları bastırmak için ödenek sıkıntısı çekiyoruz. Hedefimiz 2006 yılında 10 bin turisti getirmektir" dedi.

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olaylardan dolayı olumsuz yönde bir tanıtım yapıldığını ve bu gelişmelerin önüne geçmek istediklerini söyleyen Özbay, "Malatya'nın son hadiselerdeki ismini iyiye çıkartmak için Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı'na katılmak istiyoruz. Bu fuarda 200 metrekare stant kiralayarak, Malatya ve tüm ilçelerini tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Arslantepe Açıkhava Müzesi'yle ilgili çalışmalarında devam ettiği bilgisini veren Özbay, Aslantepe Açık Hava Müzesi için hazırlanan projenin Adana Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nda olduğunu belirterek, projenin onaylanması durumunda hemen başlanılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız