SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2008 İçin Endişeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, son siyasi gelişmelerin ülkenin büyüme hedefini engelleyeceğini öne sürerek, "Demokrasinin ve hukukun tam anlamıyla yerleşmesi ekonominin gelişmesi için gereklidir. Son dönemdeki çalkantılar ve siyasi gelişmeler ülkenin büyüme hedefini küçültecektir. 2008 yılı için endişeliyiz" dedi.

Malatya TSO Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulunan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Dünyada gelişen küresel ısınmayla birlikte son dönemde tarımın ülkeler için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Suyun artık önemini biliyoruz. Malatya da kuraklık kapsamında desteklenecek iller arasına alınmıştır. Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da açıkladığı eylem planından Malatya DOKAP kapsamında yararlanacak" dedi.

"Türkiye çok sıkıntılı günlerden geçti, çok krizler atlattı" diyen Erkoç, "Daha 2001 yılında atlattığımız kriz herkesin gözü önünde. Bankaların görev zararı denilen paraları yine bizler ödedik. Şu andaki istikrarsızlık ve güvensizlik ortamını bedelini yine bize ödettirecekler. Demokrasinin ve hukukun tam anlamıyla yerleşmesi ekonominin büyümesi için gereklidir. Son dönemdeki çalkantılar ve siyasi gelişmeler ülkenin büyüme hedefini küçültecektir. 2008 yılı için endişeliyiz. İç piyasadaki sıkıntının ana
nedeni budur. İstikrarsızlık herkeste harcamaları geriye götürmüştür. Vatandaş harcamamaya gayret gösteriyor. Artık bu belirsizliği ve güvensizliğin ortadan kalkması gerekiyor. Bunun için de bütün kurum ve kuruluşlara görev düşüyor. Hiç kimse, hiçbir kurum, kendini farklı görmesin. Herkes Anayasal sınırları içerisinde kalmalıdır. Ancak, bazı kurumların kendilerine farklı alanlarda farklı görevler vermesi sıkıntıya neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız