SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2009 İyi Geçmedi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, 2009 yılının esnaf açısında iyi geçmediğini belirterek, 2010 yılının esnaf yılı olması temennisinde bulundu.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, "2009 yılı esnaf için pek de iç açıcı olarak geçmedi. Sıkıntılarımızın başında iç piyasanın darlığıdır. Özellikle paranın bankalar arasında dolaşımı piyasaya yansımıyor. İkincisi, hükümet taragnıdan sanayici ve tüccara verilen destek ve teşviklerin esnaflar için verilmemesidir. Bağ-Kur ve SSK primleri, enerji indirimi, sosyal güvence gibi konularda esnaf hükümetten destek göremedi. Esnaf ve sanatkarlar olarak hükümetten esnaf açılımı bekliyoruz. Bunu için hükümetten haksız
rekabetin giderilmesini, belli kuralların getirilmesini ve sanayici ve tüccara verilen destek yeterince esnaflara verilmelidir. Hükümetin esnafın KOSGEB kapsamına alınmasından dolayı teşekkür ediyorduz. Ancak esnaf KOSGEB uygulamalarından yeterince yararlanamadı. Son KOSGEB uygulamasından Malatya'da bin 300 esnaf yararlanmıştır. Tabi bu rakamın içinde tüccarlarda var. Türkiye genelinde ise 120 bin esnaf ve sanatakra yararlandı. Oysa Trükiye'de 2.5 milyon esanf ve sanatkar bulunuyor. KOSGEB'in
uygulamasının yeterli olduğunu kimse söyleyemez. Biz Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birilği olarak hükümete ve başbakanımıza sunduğumuz dosyalarımızıda uzun vadeli, düşük faizli ve 50 bin TL tutarında kredi verilmesini talep ettik. KOSGEB 15 ay vade ile kredi veriyor. Esnaf zaten zor durumda. Böyle bir krediyi geriye dönük olarak 15 ayda ödemesi zor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız