SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2009' Kayıp Yıl..!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki muhalefet partilerin il başkanları 2009 yılını kayıp yıl olarak değerlendirirken, AK Parti il Başkanı Mustafa Şahin ise 2009 yılında Malatya'da huzurlu bir şekilde hizmetlerle geçirildiğini savundu.

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, "Malatya'da özellikle 2009 yılında milli birlik ve beraberlik projesi kapsamında yani demokratik açılım noktasında asayişi bozucu bir eylem yaşanmadı. Alevi-suni, Kürt-Türk çatışması hamd olsun ki ilimizde yaşanmadı. 2009 da köydeş projesi kapsamında 6 trilyonluk bir yatırımla 35 köyümüze yol ve su çalışmaları yaptık Yine TOKİ kapsamında çok sayıda aile ev sahibi oldu. Ciddi manada bir trafik keşmekeşi yaşıyoruz. Sanayi Kavsağının devreye girmesiyle o bölgedeki trafik rahatladı. Malatya 2 yıldan beri doğalgaz kullanıyor hava kirliliği noktasında ciddi bir aşama kaydetti ve çevre yolunun altına doğalgaz verdik ve ciddi çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş ise "Ne yazık ki 2009 yılını iyi bir şekilde kapatamadık fabrikaları sattılar. Artık satılacak bir fabrikada kalmadı. Şeker arazisinde yapılacak hastane için AKPli milletvekilleri bile hem fikir değiller. 29 Mart yerel seçim sonuncu Belediye Başkanlığını Ahmet Çakır kazandı. 5 yılda 5 yıldızlı Malatya sözü ne oldu. Biz hala bir yıldız bile göremedik İşsizlik hat safhada İŞKUR'a kayıtlı 24 bin işsiz var. Çifti perişan" şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, 2009 yılı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Gerçekten iç acıcı bir tabloyla karşı karşıya değiliz. Malatya ak parti en büyük desteği sağlayan iller arasındayken, Malatya'ya hak ettiği değer verilmedi. Malatya'nın dününü bugününden farklı kılacak hiçbir şey yok. Çevre illere bakınca Elazığ, Sivas ve Kayseri duble yollara kavuştu. Ancak ne hikmetse doğuyu batıya bağlayan Malatya bu hizmetlerden mahrum bırakıldı. Diğer illere oranla geride kaldık" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, "2009 yıl için Malatya açısından kayıp yılı demesekte kayıba yakın bir yıl yaşadık Akpınar'da yaşanan olayların ulusal basına yansımasıyla Malatya hoş olmayan bir şekilde gündeme geldi. Malatya 2009 da hiçbir şey kazanmadı, tam tersine kaybetti. 2009 yerel seçimleri yaşadık ve Ahmet Çakır bey belediye başkanı olarak seçildi. 5 yılda 5 yıldızlı Malatya projesi vardı. Her yıla bir yıldız düştüğünü düşünürsek 9 ay geçti yıldızlardan birini göremedik" ifadelerini
kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız