SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"200'ün Üzerinde Tescil Yapıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:27:40
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir'de yoğun faaliyetleri bulunan KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Büroları) ve Arapgir Belediyesi işbirliği ile, Sanat Tarihçi Kurul Üyesi, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü'nden Doç. Dr. İsmail Aytaç ilçemizde "Arapgir'in Tarihi ve Kültürel Zenginliklerinin Tanıtılması" konulu konferans düzenlendi.

Arapgir Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. İsmail Aytaç'ın yanı sıra, görevlendirme nedeniyle ilçede bulunamayan Kaymakam Ercan Turan'ın yerine vekalet eden Arguvan İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile, çok sayıda daire amiri, köy ve mahalle muhtarı ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir'in geçmişinin 5 bin yıla dayanmasının ve ipek yolu güzergahı üzerinde olmasının oldukça yüksek miktarda tarihi eserin ilçeye kazandırılmasını sağladığını,yine aynı nedenle ilçede kültürün geçmiş yaşamış medeniyetlerden bozulmadan günümüze kadar gelebildiğinin altını çizerek, "Bizler Arapgir'de yaşamış bu köklü geçmişten bayrağı devralarak, geleceğe emin adımlar atabilmek için ilçemizde bulunan tarihi eserlere sahip çıkmak adına göreve geldiğimizden bu yana restorasyon ve koruma faaliyetlerine ağırlık verdik. Çok sayıda cami, köprü, hamam, konak gibi eserimizin restorasyonunu sağlamakla birlikte, ilgili birimlerle irtibata geçerek 200'ün üstünde eserimizi tescillettik, bir kısmını koruma altına aldık ve yine büyük bir kısmının röleve çalışmalarını tamamlayarak restorasyona hazır hale gelmesini sağladık. Bu faaliyetleri devam ettirerek, ilçemizin tarihine, kültürüne sahip çıkmak adına akademik çalışmalarda da bir çok akademisyenle, birimlerle irtibat halindeyiz. Bizlere bu çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Arapgir'in Tarihi ve Kültürel Zenginliklerinin Korunması konulu konferansını vermek üzere sözü alan Doç. Dr. İsmail Aytaç ise önce genel olarak Arapgir'in tarihinden bahsetikten sonra, ilçede bulunan tarihi eserleri tek tek ele alarak, hangi dönemlere ait olduğunu, inşasında ne tür çalışmalar yapıldığını, günümüze kadar nasıl gelebildiğini, hangi kültürleri yansıttığını, kimler tarafından inşa ettirildiğini anlattı. Katılımcıların yoğun ilgiyle takip ettiği konferansta Arapgir'in Tarihi ve Kültürüne dair bir çok özellik gün yüzüne çıkarılmış oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız