SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2010 Bütçesi 20 Milyon'

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı tanıtım toplantısı düzenlenerek, ajansın yapacağı faaliyetler dile getirildi.

Avşar Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı genel sekreteri Fethi Altunyuva katıldı.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Vali Ulvi Saran, konuşmasına Fırat Kalkınma Ajansı'na sınavla 37 uzmanın alınacağını hatırlatarak başladı. Planlamanın merkezden, tepeden yapılması yerine bölgesel kalkınma için bölgesel ajansların kurulduğuna dikkat çeken Vali Saran, gelişme farklılıklarını ortadan kaldırmak, bölgede yaşan insanların sorunları birlikte ele alıp çözümlerine yönelik bir değişim ortaya çıkarmak için kurulan kalkınma ajanslarının önemini anlattı.

Fırat Kalkınma Ajansı bünyesinde Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bulunduğunu hatırlatan Vali Saran, daha sonra şunları belirtti:

"Kaynakların daha verimli kullanmasını sağlayacak olan kalkınma ajansları, projeleri değerlendirecek ve sorunlara insanların yaşadıkları yerden çözümler bulunacak. Tarımsal ihtiyaç, kırsal kalkınma, yerel kaynakların harekete geçirilmesi sağlanacak. Fırat Kalkınma Ajansı'nın yönlendirici ve ile pek çok kaynağı harekete geçireceğini ümit ediyorum. Bölgenin kalkınmasında ciddi bir görev üsteneceğini söylüyorum."

Fırat Kalkınma Ajansı genel sekreteri Fethi Altunyuva da slayt eşliğinde Fırat Kalkınma Ajansı'nı tanıttı.

Altunyuva, kalkınma ajanslarında temel hedeflerden birinin de Avrupa Birliği (AB) fonlarından gelir sağlamak olduğuna parmak basıp, özellikle genç ve girişimci kadınlara yardımcı olacak olan Fırat Kalkınma Ajansı'nın finansman desteği, doğrudan yatırım desteği gibi yardımları olacağını da vurguladı. Fırat Kalkınma Ajansı'nın yapacağı faaliyetlerle dolaylı olarak istihdama da katkısı olacağına
dikkat çeken Altunyuva, 2010 yılı bütçelerinin 20 milyon TL olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız