SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2010 Tarihi Bir Yıl'

A- A+ PAYLAŞ

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, 2010 yılının otomotiv sektörü adına çok iyi geçtiğini, Doğuş otomotiv içinse tarihsel bir yıl olduğunu bildirdi.

Malatya bayisini ziyaret eden ve burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Acar, 2010 yılının otomotiv sektörü adına çok iyi geçtiğini kaydederek, "2010 Türkiye'de beklentilerden daha iyi geçti. Çünkü yılbaşında baktığımızda ülkenin büyüme hızı yüzde 3 olarak bekleniyordu. Fakat büyüme hızı beklentilerden daha iyi gelişti ki, şuanda gördüğümüzde yüzde 7,5'lere varan Gayri Safi Milli Hasıla büyümesi var. Bu çok büyük bir oran. Dolayısıyla 2010 yılı bütün sektörlerde bir hareketlenme getirdi. Otomotiv sektörü özellikle daha iyi gelişti. Çünkü bir önceki yıl ve ondan bir önceki yıl çok dar geçen dönemlerdi. 2008 krizin başlangıç yılıydı. Otomotiv sektöründe 750 bin satış olacak ki, bir önceki yıla göre 200-250 bin adet daha fazla olması demek anlamına geliyor. Doğuş Otomotiv olarak biz tabi daha iyi bir artış oranı sağladık. Yüzde 70 oranında bir artış oldu. Ürünlerimiz çeşitlendi. Rakamlar tam olarak netleşmedi ama tahminen 81 bin 500 adet civarında bir araç satışımız var. Skoda'yı da dahil ettiğimizde 87 bine ulaşıyor. Dolayısıyla çok iyi bir yıl. Tarihsel bir yıl diyoruz" dedi.

2011'de de aynı beklentiler içinde olduklarını ifade eden Acar, "2011'inde benzeri bir yıl olacağına inanıyorum. Hedeflenen büyüme oranı yüzde 5,5 civarında. Türkiye'nin bu büyümeyi tutturacağı inancındayım. Dolayısıyla otomotiv pazarında da 700 bin civarında bir pazar olmasını bekliyoruz. Tabi Türkiye'de seçim yılı. Bu anlamda hareketlenme ilk 6 ayda daha fazla olur ve seçim döneminde biraz durulur. Ama ortalamada baktığımızda 2011'inde 2010 gibi verimli ve hızlı büyüyen bir yıl olacağına inanıyoruz.
İnşallah bunun sanayi, üretim ve istihdama da katkısı olur" diye konuştu.

Acar, otomotiv pazarında satışların artmasının iktisadi refahla ilişkili olduğunu belirterek, "Ekonomik refahın artışının çok büyük katkısı var. Sırf kampanyayla bu iş olmuyor. Bir kriz dönemi olduğunda istediğin kadar kampanya yap, insanlar ilgilenmiyor. Aracın ucuz olması ya da düşük fiyatta olması insanların alım gücü yoksa keyfi yoksa tadı yoksa komşusu işsizse olmuyor. O yüzden iktisadi refahın büyümesi ve büyüme hızının artışından kaynaklandı" şeklinde konuştu.

BAYİYİ ZİYARET..
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ve beraberindeki heyet, Wolksvagen Malatya Bayii Tan Otomotiv'i ziyaret etti.

Ziyaret esnasında, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Tan Otomotive plaket takdiminde bulundu. Öte yandan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi'de, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar'a tepside kayısı takdim etti.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, plaket takdiminde yaptığı konuşmada, "Çok değerli dostlarımızı ve iş ortaklarımızı ziyarete geldik. Bir plaket takdimimiz olacak. Bu plaketimizi iş ortaklarımızı ziyarette ve açılışlarda takdim ediyoruz. Bu bir fren diski. Bunun şöyle bir anlamı var. Formula 1 yarışları dünyada çok yaygın hele gelmiş bir yarış türü. Bu yarışlarda birinci olan ve dereceye giren sporcuların çoğu freni doğru kullandıkları için dereceye girerlermiş. Dolayısıyla yarışlarda sadece gazı değil freni de doğru kullanmak gerekiyor. Bu nedenle böyle bir plaket takdim ediyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız