SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2010 Versiyonu..

A- A+ PAYLAŞ

ÖZKA Tesislerinin sahibi Hasan Özhan, 2000 yılında örneğine neredeyse hiç rastlanmayan bir “takvim çalışmasına” öncülük etmişti.

Her yılın başında müşterilerine, tanıdıklarına dağıtmak üzere takvim bastıran firmalar, bu takvimlerde genellikle çoğu tarihe mal olmuş şahsiyetlerin portreleri, tarihi ve turistik yerlerden görüntü, ilgili firmanın yaptığı işi vurgulayan fotoğraflar, dini ve siyasi içerik gibi temaları kullanırken Özhan, Malatya’nın “akılca biraz farklı”, her biri kendine özgü bir karaktere sahip ama hepsinin ortak özelliği “hakiki Malatyalı” olan vatandaşlarımızı “Delilerimiz/Velilerimiz” başlığıyla takvime dönüştürmüştü.

Bu takvimde, Onyedili (Zülfü), Gümüş (Mercedes Kadir), Deli Ahmet, Deli Yusuf, Şorikli Yaşar, Faro, Gız Mahmut, İzzo, Deli Gaffar, Haceli, Adliye Bekir ve Mamılo yer alıyordu. Takvim, malum şahsiyetlerin karakterine ışık tutan az ve öz cümleler de içeriyordu.

Bu takvim, o kadar tuttu ve beğeni kazandı ki, yıllar içerisinde, Özhan’ın dışında, birçok firma benzerini yaptırıp dağıttı. Nebil Özgentürk’ün Bir Yudum İnsan ile Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın’ın 5 N 1 K programlarına konu oldu; birçok yerel ve ulusal yayın kuruluşu haber yaptı. Elazığlılar da Malatya’ya özenip bu alanda kendi takvimlerini yaptılar.

Özhan, 9 yıl önce hazırlattığı takvime gösterilen ilginin kendisini hem sevindirdiğini hem şaşırttığını belirtirken “Yurt içi ve yurt dışından o kadar çok Malatyalı hemşerimiz takvim istedi ki bizim bile o takvimden elimizde kalmadı. Bu takvim sayesinde, Malatya insanının yaşamında bir yer tutan, bizleri bazen gülümseten bazen hüzünlendiren çok sevdiğimiz dostlarımızı anmış olduk” diyor.

Özhan, bu takvimi 9 yıl sonra yeniden bastırdı ama ilk basıldığı tarihle karşılaştırıldığında 10 yıl sonrası, yani 2010, için…

Takvimin formatı ve içeriği bu kez biraz değişik; içerik biraz “sosyal mesaj” verme gayretinde.

Takvim, 3’lü olarak bastırıldı. Birincisinde, öncekinde olduğu gibi, delilerimiz genel olarak takvimde arz-ı endam ederken, araya bir de “bilmece” sıkıştırılmış. En altta sağdan ikinci fotoğraftaki şahsın ismi yazılmamış, bunu tanıyıp-bilene isminin açıklanmasını istemeyen zenginlerimiz 1000 Amerikan Doları ödül verecekmiş!

2. takvimde Malatyalıların “medar-ı iftiharı” Mercedes Kadir, Avrupa Birliğine girmiş (!) haliyle tasvir ediliyor. Kadir, AB’nin simgesi yıldızların ortasında, kravatsız, yelekli ve ışıl ışıl takımıyla parlarken, maalesef bu tür elbiselerin sine qua non (hadi bu da bizden Avrupa’ca bir deyim olsun), yani olmazsa olmaz aksesuarı köstekli saat unutulmuş.

3.takvimde sosyal mesajın kralı Kemal’den geliyor. Kemal, Malatyalılara kızıyormuş ve diyormuş ki: “Her alanda küme düştük. Malatya’yı düştüğü yerden kaldırın!” Ama Kemal bu mesajını alıştığımız ceberut bir yüz ifadesiyle değil, gülümseyerek veriyor.

TAKVİMLER SATIŞTA
“Has Malatyalılar” takvimleri set halinde satışa sunuldu. Satış yerleri, Vilayet Kitabevi, Özka Tesisleri ve Kayısı Festivali başladığında, Fuar Alanı. 3 takvim 10 TL’den satılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız