SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''2010'da da Devam Edecek''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, KÖYDES çalışmalarının 2010 yılında devam edeceğini, ayrıca Malatya'da katı atık entegre tesisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

KÖYDES KONUSU..
KÖYDES konusunda Ölmeztoprak'ın TBMM'deki sekreteryasından yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi(Ak Parti) Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) çalışmalarının 2010 yılında da devam edeceğini belirtti.

KÖYDES Projesi çalışmaları kapsamında yol, su öncelikli olmak üzere, nüfus yoğunluğuna göre kanalizasyon çalışmalarının da yapıldığını belirten Ölmeztoprak,2009 yılında yarım kalan çalışmaların 2010 yılında bitirileceğini kaydetti.

Bu konuda sivil toplum kuruluşları, Valilik, Belediye ve Milletvekilleri olarak koordinasyonlu bir çalışma içerisinde bulunduklarını belirten Ölmeztoprak,öncelikli hedeflerinin Malatya'ya hizmet olduğunu belirtti.

Ölmeztoprak,Malatya'mızın susuz veya suyu yetersiz köy ve mezralarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi için KÖYDES Projesi kapsamında 2009 yılı için 9 milyon 98 bin TL’lik ödenek aktarıldığını ve 2009 yılı ödeneği ile birlikte köylerin altyapı hizmetleri için Malatya’da toplamda 84 milyon TL ödenek kullanıldığını ifade etti.

2005 yılında başlayan KÖYDES projesiyle köylerin altyapı hizmetlerinin tamamlanması için çalışmaların önümüzdeki yılda devam ettirileceğini belirten Ölmeztoprak,2009 yılında Malatya ilinde KÖYDES kapsamında 56 yol projesi ile toplam 298 kilometre yol ve 59 içme suyu projesi ile de şebekeli sistemi olmayan 21 köyde(4 köyde nüfus bulunmamakta,4 köyde ihtilaf nedeniyle çalışma yapılamamakta ve 6 köyde ise kaynak arayışı) yapım çalışmalarına devam edilmektedir dedi.

Ölmeztoprak,Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi için öngörülen ödenek büyüklüğünün tespitinde ve dağılımında; uygulanmakta olan projelerin harcama ve fiziki gerçekleşme bilgileri ile köy altyapı envanterlerinin dikkate alınacağını söyledi.

Ölmeztoprak,2007-2013 AB Katılım Öncesi Mali Araç fonları için hazırlanan Stratejik Çerçeve Belgesinde (SÇB) mekansal odaklanmayı sağlamak üzere cazibe merkezleri yaklaşımı esas alınmış ve bu kapsamda Malatya ilimiz bölgesel rekabet edebilirlik ve insan kaynakları projelerinde öncelikli alanlar içerisinde yer almıştır dedi.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’nin 2010 ve 2012 dönemini kapsayan yatırım programı stratejisine göre, Malatya ilininde aralarında bulunduğu 12 ilde, ‘tersine göç’ hareketinin başlanılacağını belirten Ölmeztoprak,bu illere kamu yatırımlarında öncelik ve ayrıcalık tanınacak ve özel sektör işbirliğine de gidilecek şeklinde konuştu.

Milletvekili Ölmeztoprak Ayrıca,Birinci derecede kalkınmada öncelikli 50 il arasında Malatya ilininde yer aldığını belirtti.

KATI ATIK TESİSİ..
Katı Atık Entegre tesisi ile ilgili bülten de şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi(Ak Parti) Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Malatya iline Katı Atık Entegre kurma çalışmalarının devam ettiğini ve Katı atık düzenli depolama alanlarına Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından şartlı nakdi yardım yapıldığını söyledi.

Milletvekili Ölmeztoprak, Türkiyede katı atık bertaraf tesislerinin yer seçiminde; bölgesel işbirliği dikkate alınarak il çevre ve orman müdürlüğünün koordinasyonunda ilgili kurumlarla birlikte, Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde alternatif katı atık depolama alanları belirlenmekte ve Mahalli Çevre Kurulu’na sunulmaktadır.Mahalli Çevre Kurulu’ndan olumlu kararı alındıktan sonra ÇED süreci başlamakta ve ÇED sürecinde olumlu ve olumsuz etkiler belirlenmektedir. Olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi için kurumların görüşleri de alınarak katı atık bertaraf tesislerinin çevreye olabilecek etkilerinin, çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemler, projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalar değerlendirilmektedir dedi.

Katı atık düzenli depolama alanlarına Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından şartlı nakdi yardım yapıldığını ifade eden Ölmeztoprak,Bu yardımın yapılabilmesi için belediyelerin hazırlanan katı atık ana planı çerçevesinde birlik oluşturmaları ve bu birlik marifetiyle başvuruda bulunmaları gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü;

Malatya Merkez Kapıkaya köyünde bulunan Yaygın tepesiyle Benev tepesi arasındaki 52 hektar alanın katı atık bertaraf ve depolama tesis yeri olarak Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından uygun bulunduğunu ve Malatya Belediyesinin çalışmalarının devam ettiğini,2005 yılından 9 Eylül 2009 tarihine kadar ise 41 adet katı atık düzenli depolama projelerine yaklaşık 59 milyon 455 bin 133 TL destek sağlandığını bildirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız