SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2010'da Tamamlanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, ülkemizdeki yolların kalitesini arttırmak ve trafikte yaşanan olumsuzlukları azaltmak için yapılan bölünmüş yol çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini söyledi.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, bölge sorumluluğunda bu yıl bölünmüş yol çalışmaları kapsamında Elazığ-Maden (80 km), Kovancılar-Tunceli (Mazgirt Köprüsü'ne kadar 27 km), Malatya-Darende (80 km), Bingöl-Muş (52 km) çalışmaların yapılacağını belirterek şöyle dedi:

"Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü olarak bu yıl yapacağımız çalışmalar için sene başında verilen bütçe 15 milyon TL'dir. Ancak biz sezonu kapattığımız zaman, Genel Müdürlüğümüzden veya Bakanlığımızdan alacağımız ek bütçelerle yaklaşık 225 milyon TL'lik bir çalışma
yapacağımızı sanıyorum. Geçen yıl da bu tabloya yakın bir çalışma yapmıştık. Elazığ-Maden arasındaki bölünmüş yolda 600 metrelik bir tünel çalışmamız olacak. Bu çalışmayı 2011 yılında tamamlamayı planlıyoruz. Aynı şekilde Malatya-Darende arasındaki bölünmüş yolda da bir tünel çalışması olacak. Bu yolu da 2010 yılında tamamlamayı planlıyoruz.

Bizim asıl hedefimiz, Van'dan Ankara'ya kadar bölünmüş yol bağlantısını gerçekleştirmek. Bunun için de Van ve Kayseri bölgelerinin yapacağı çalışmalar var. Bu yıl yapacağımız çalışmalarla yıl sonunda 105 kilometre bölünmüş yol çalışmasını tamamlamayı planlıyoruz. Bu projemizin ödeneğini Genel Müdürlüğümüz farklı bir bütçeden veriyor. Bu tür çalışmalar Global projeler başlığı altında değerlendiriliyor ve tek tip projeler olarak kabul görüyor. Bu nedenle bu projeye Genel Müdürlüğümüzden belirlenecek bütçe tarafımıza aktarılacak. Bu bütçe Önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak. Bu yoldaki çalışmaların da bu yıl, yaşanan bazı sıkıntıların aşılmasıyla tamamlanması planlanıyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız