SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''2010'da Zarar Etmediler''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, " Gayrimenkul alanlar 2010 yılında zarar etmemiştir"diyerek, 2011 seçimlerinden sonra sektörün hareketleneceğini tamin ettiklerini bildirdi.

Emlakçılık açısından 2010 yılının nasıl geçtiğini ve 2011 yılı beklentilerini yaptığı yazılı açıklamada değerlendiren Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, "Gayrimenkulda 2010 yılında her ne kadar durgunluk yaşandı ise de yinede yatırımcısının yüzünü güldüren bir yatırım aracı olmuştur. Gayrimenkul alanlar 2010 yılında zarar etmemiştir. Aksine kar etmişlerdir. Ancak istenilen düzeyde bir hareketlik yaşanmamıştır. Ancak 2011 yılında hareketlilik gözleneceğini tahmin etmekteyim. Çünkü 2011 yılı seçimlerden sonra hareketlilik olacaktır. 2010 yılı beklentisi 2011 genel seçimlerinin nasıl geçeceği düşüncesi insanlarda hakimdi. Bu çekingenlik 2011 yılı seçimlerine kadar devam edecektir. 2011 seçimlerinden sonra sektör hareketlenecektir. Bölgemizde ki illere göre şehrimizde gayrimenkul fiyatları makul durumdadır. Çünkü diğer illere baktığımızda ilimizdeki inşaat sektörünün yoğun olduğu görülmektedir"ifadelerini kullandı.

"Alıcılarına ödemede kolaylık sağlayan inşaat firmaları artık eski yıllara göre kar marjlarınıda düşürerek, kaliteli lüks mekanlar alıcılarına sunmaktadırlar. Bankaların konut krdilerindeki faiz oranlarınıda daha düşüreceklerdir. Seçimlerden sonra istikrarlı bir hükümetin oluşması ile beraber gayrimenkul yatırımcılarının hareketlendirecektir" diyen Özgül," Bu hareketlilik yok denecek şekilde az olan imarlı arsa sıkıntısını dahada artıracaktır. Bu hareketlilikte belediye ye çok büyük görev düşmektedir. Çok katlı imarlı arsalara acilen hız vermesi gerekmektedir"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız