SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2011'in Son Seçim Anketi !

A- A+ PAYLAŞ
 
Sonar Araştırma Şirketi'nin 3 bin kişiyle yaptığı anketten, şimdi seçim olsa AK Parti'nin yüzde 54.83, CHP'nin yüzde 19.52, MHP'nin ise yüzde 16.13 oy alacağı çıktı. Haziran seçimine göre AK Parti ve MHP yükselirken, CHP oyları düştü.
 
Hazirandaki genel seçimde yaptığı başarılı tahminleriyle dikkati çeken Sonar Araştırma Şirketi, 3 bin kişiye uyguladığı son anketiyle bugünkü siyasi eğilimleri ve ekonomik beklentileri değerlendirdi. Sonar'ın bu araştırmasına göre, AK Parti haziran seçimlerinde aldığı yüzde 49.83'lük oy oranını yüzde 54.83'e yükseltti. Toplam 26 il ve 30 köyde gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 61.9'u 18-44 yaş arasında yer alırken anketi cevaplandıranların yüzde 50.70'i kadınlardan, yüzde 49.30'u erkeklerden oluştu. Genel seçimlerin bugün tekrarlanması durumunda kime oy verileceği sorulan katılımcıların yüzde 54.83'ü "AK Parti", yüzde 19.52'si CHP, yüzde 16.13 MHP cevabını verdi. Buna göre AK Parti oy oranını 5 puan artırırken, CHP'nin haziran seçimlerinde aldığı yüzde 25.98'lik oy oranı 6.46 puan düştü. MHP ise haziran seçimlerinde aldığı yüzde 13.1'lik oy oranını 3 puan yükseltti.
 
EKONOMİ KARAMSAR
 
Ankete katılanların yüzde 53.6'sı önümüzdeki 6 ayda, ekonomik durumun bugünden kötü olacağına inanırken, "Bugünden daha iyi olacak" diyenlerin oranı yüzde 18.2 oldu. "Bugün ile aynı olacak" diyenlerin oranı ise yüzde 18.1'de kaldı. Bu veriler, eylül ayı anketiyle karşılaştırıldığında ise ekonomik durum beklentisinin karamsarlığa dönüştüğü ortaya çıktı. Eylül ayına göre, "Bugünden daha kötü olacak" diyenlerin oranı 6.1 puan arttı. Daha iyi bir ekonomi beklentisi içinde olanların oranı ise 7.97 puan azaldı. Ankete katılanlara göre Türkiye'nin en büyük sorunu pahalılık. Yüzde 72.7 bu yanıtı verirken, "İşsizlik ve istihdam" diyenlerin oranı yüzde 63.6, "terör olayları" diyenlerin oranı ise 60.4 oldu. Ankette, hükümetin başarı karnesi de çıkarıldı. Genel olarak hükümeti başarılı bulanların oranı yüzde 50.4, başarısız bulanların oranı yüzde 27.6. "Kısmen başarılı buluyorum" diyenlerin oranı ise yüzde 5.1 oldu. Böylece Sonar'ın eylül ayında yaptığı ankete göre hükümeti başarılı bulanların oranı 2.16, "Başarılı bulmuyorum" diyenlerin oranı 2.4 puan azaldı. "Dolar ve euronun Türk Lirası karşısındaki değerinin daha da yükseleceğine inanıyor musunuz?" sorusuna yüzde 48.8 "Evet" derken; "Bu seviyede kalır" diyenlerin oranı yüzde 45.6 oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız