SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2012 Büyük Önem Arzediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:34
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "2012 yılı her açıdan büyük önem arz etmektedir. Her günü ayrı bir kıymet taşıyan bu yıl gelecekte Türkiye'nin söz sahibi olması adına bir milattır" dedi.
 
MTSO'nun dergisine demeç veren (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Türkiye'nin artık geçmişin karanlık ve kötü sicilinden kendini kurtarması adına yeni anayasa çalışmaları ile ilgili süreç devam ediyor. Bu noktada her kesim gibi iş dünyası da beklentilerini bir bir sıralıyor. Rahmetli Turgut Özal'ın 'din-vicdan, ifade ve müteşebbis hürriyeti' üçlemesi aslında bu yeni dönemin iksirini oluşturmalıdır. Zira hemşerimiz merhum Özal'ın 'müteşebbis hürriyeti' tezi, bugün Türkiye'nin büyümesine de önemli ölçüde referans kaynağı teşkil etmektedir. Türkiye bu aydan itibaren oldukça yoğun ve yorucu bir yıla girdi. Bir taraftan sosyal uzlaşı ve yeniden yapılanma adına planlanan demokratik anayasa çalışmaları, diğer taraftan dünyadaki ekonomik çalkantılardan uzak durma adına alınacak ekonomik tedbirler Tüm bu gerçekler ışığında mikro ve makro noktada 2012 yılı Türkiye'nin 2023 hedefine doğru ilerlemesinde bir köprü işlevi görecektir.  Ekonomistler bu yıl için zor bir yıl ifadesini kullanıyor. İster istemez böyle bir yaklaşım iş adamlarımızı da sektörleri ile ilgili tedbir almaya itiyor. Yeni, çağdaş evrensel hukuk normlarının uygulandığı bir anayasa ışığında ekonomik parametrelerin yeniden belirlendiği bir çizginin oluşması, Anadolu'daki iş dünyasının üzerinden bu endişe bulutlarını elbette ki kaldıracaktır. Bu zor yılı kolay kılabilecek parametrelerin başında şüphe yok ki, teşvik uygulamaları gelmektedir. Temelde yatırım atağının sürmesi hatta yatırımların katlanması için teşvik uygulamaları kalıcı olduğu kadar uygulanabilirliği yüksek düzeyde olmalıdır" ifadelerini kullandı. 
 
"Her fırsatta iş adamlarımızla yaptığımız sohbetlerde, eldeki rakamsal verilere dayanarak bu yılın belirsizliğinden bahsederken, tedbiri elden bırakmamayı öneriyoruz. Küresel krizin gölgesinde hem de çok zor şartlar altında 2023 gibi devasa bir hedef belirleyen Türkiye'nin başarısının sırrı; Anadolu'da ki iş adamlarında yatmaktadır. Ülkenin yatırım cennetine dönmesi için teşvik sisteminin son derece cazip bir hale getirilmesi gerekmektedir" diyen Erkoç, daha sonra şunları belirtti:
 
"Özelde Malatya'nın genelde ise bölgemizin yatırım haritasına baktığınızda; Tekstil, tarım, gıda, makine, maden, turizm (sağlık-kültür) ve hayvancılık sektörlerinin bölge şartlarına has olarak özel desteklenmesi gerekmektedir. Bugün var olan potansiyeller dikkate alındığında ve yeterince destek sağlandığında devletin geliri çok üst seviyelere bu şekilde çekilebilir. Yine küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalması adına ortaklık kültürünü geliştirme noktasında kümeleme sistemi devreye sokulmalıdır.
 
Yeni Teşvik Yasası hazırlanırken özellikle bölgemize çok yönlü bir şekilde bakılmalıdır. Vizyoner bir bakış açısı ile birlikte bölgenin ekonomik değerleri olgunlaşacak ve Türkiye yakın ve orta doğu pazarlarına bu bölge üzerinden hakim olabilecektir. Sonuç itibariyle 2012 yılı her açıdan büyük önem arz etmektedir. Her günü ayrı bir kıymet taşıyan bu yıl gelecekte Türkiye'nin söz sahibi olması adına bir milattır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız