SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2013 Kadın İstihdam Yılı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:39
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “AK Parti olarak 2013 yılını kadın istihdam yılı ilan ettik” dedi. 

Tüfenkçi, Halk Günü’nde yaptığı konuşma da; “Türkiye’de AK Parti iktidarı döneminde kadınların toplumsal hayatta daha fazla rol alması, iş hayatında, siyasette, eğitimde, kamuda daha aktif ve etkili olması için bir çok yasal düzenleme yapılmıştır"dedi.

AKP iktidarı döneminde kadınlar lehine sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılması yönünde atılan adımlarla dünya genelinde çoğu çağdaşlarından daha önde yer aldığını kaydedenTüfenkçi, "Kadınların hayat standartlarını en üst düzeye getirmek, çalışma hayatında kendilerine engel teşkil eden sorunları ortadan kaldırmak, ailenin beraberliğini ve sürekliliğini sağlamak, siyasette kadınları daha aktif ve önplanda tutmak amacıyla AK Parti iktidarı döneminde özellikle anayasal anlamda ve yine kanunlar kapsamında yapılan düzenlemeler ve değişikliklerle ayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım atıldı ve atılmaya da devam ediyor” dedi.

Tüfenkçi şunları söyledi, “2004 yılından bu yana kadın istihdamında 2 milyon 260 bin istihdam gerçekleşti ve istihdam oranı yüzde 20’den yüzde 26’lara çıktı. 18 yaşın üstündeki kadınları istihdam ettiğinizde uygulanan teşvik var. Bu uygulama neticesinde 2008’den bu yana 1 milyon 357 bin kadının bu teşvikten yararlanarak istindamı gerçekleşmiştir. AK Parti olarak 2013 yılını kadın istihdam yılı ilan ettik. Sığınma evlerindeki kadınların öncelikli olarak istihdam edilmesi yönünde çalışma yapıldı.”

“Biz AK Parti olarak Cumhuriyet tarihi boyunca diğer bütün alanlarda olduğu gibi kadın hakları ve eşitlik konusunda da çok ciddi adımlar attık” diyen Tüfenkçi, AK Parti’nin yönetimde kadın kotası getirerek, kadınların siyaset yapması yönünde de önemli atımlar attıklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız