SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2014 Ciromuz 307.9 Milyon TL"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:32:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi cirosunu, 2014'de 307 Milyon 970 bin liraya çıkardı.

Esenlik’in 2014 yılını verimli bir şekilde geçirdiğini ifade eden Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz; ‘Şirketimiz her alanda atılım ve açılım içerisinde. Birçok alanda faaliyette bulunması Esenlik’e bir dinamizm getirmiştir. Bu çok yönlülük şirketimizi geliştirerek daha da güçlü bir şekilde ilerlemesine vesile kılmıştır. Esenlik’in ne kadar büyüdüğünü rakamlarla açıklamak gerekirse; Ciromuzu, bir önceki yıla göre yüzde 20 attırdık. 2014'de 307 milyon 970 bin lira ciro yaptık. Özellikle Malatya’da kayısıdan dolayı ekonominin durağanlığı şirketimizi fazla etkilememiştir. 2014 yılı karımız 591 bin 443 lira. 2014'de 7 milyon 201 bin lira yatırım gerçekleştirdik. Özellikle son beş yılda yatırımımız her zaman 5 milyonun üzerinde gerçekleşti. 1843 kişi istihdam ettik’ ifadelerini kullandı.

Faaliyet alanlarının tamamında açılımların devam ettiğini bildiren Boyraz; ‘Marketler olarak açılımlarımız devam ediyor. Geçen yıl şubelerimize 4 tane daha ekledik. Malatya, Kahrmanmaraş, Gölbaşı ve Elbistan’da yeni şubeler açtık. Market açılımlarımız özellikle civar illerde devam edecek. Malatya içerisinde de doğru noktalar bulduğumuz takdirde yeni şubeler açmaya devam edeceğiz. Her yıl gerçekleştirdiğimiz araç kampanyası ile onlarca otomobil ve yüzlerce hediye dağıttık. Kampanyalarımız bölgeye bir sinerji getirmiştir. Esenlik kazandığını müşterisiyle paylaşmaktadır.’ şeklinde konuştu. 

Esenlik’in bünyesini güçlendirmek için markalaşma yoluna gidildiğini ifade eden Boyraz; ‘Nergis ve Epak markamızı ciddi bir şekilde güçlendirdik. Malatya ve bölgede Nergis ve Epak denildiğinde Esenlik üretimi olduğunu artık herkes biliyor ve sahipleniyor. İlk yıllarda bu kadar güzel mesafe alınması önümüzü daha da iyi görmemize vesile oluyor. Bu bölgenin hafızasında marka olarak yerleşmiş olacak. Nergis’te üniteleri yavaş yavaş tamamlıyoruz artık et ürünleri, tereyağı ve bakliyatta Nergis bir marka olacaktır. Epak Kimya’ya 600 m2 ekleme yaptık üretim alanı şu an itibariyle 3.000 m2 oldu. Süpermarketler içerisinde yüzde 30 satışlarımız oluyor. Endüstri alanında bölgeye bayilikler verecek konuma geldik. Epak Kimya bölgenin kimya hammaddesi bayiliğine de dönüştü. Epak Malatya’da bir kimya markası oluşturacak’ dedi.

Meston Kent Dizayn olarak belediyelerin modern görünümünde ihtiyaç duyduğu bütün ürünleri ürettiklerini dile getiren Hulusi Boyraz; ‘Belediyelerimizin ihtiyaç duyduğu, çokça kullandığı alt ve üst yapı malzemelerini kaliteli bir şekilde üretiyoruz. Meston Kent Dizayn olarak özellikle belediyelerin modern şehirleşmesinde özellikle ihtiyaç duyduğu bütün ürünlerini bizler üretiyoruz. Meston şirketini önemli bir noktaya taşıdık. Bu bölgede bu alanda en başarılı şirketiz. Kentsel dönüşüm projelerinde ve şehirlerin fiziki görünümünde damgası bulunan Meston, şehir mobilyaları üretimi alanında da büyük bir eksikliği gidermiş bulunuyor. Mobilya alanında yeni olmamıza rağmen çok güzel ürünler çıkardık. Bölgemizde ve yakın coğrafyalarda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor’ dedi.

Boyraz; ‘İnşaat olarak 2014 yılında 144 daireden oluşan Yeşilkent Konutları sahipleri ile buluştu. Mücelli’de belediyemizin bir arsasını satın alarak 16 daire 4 dükkandan oluşan sitemizi teslim ettik. Malatya’daki en büyük süpermarketi mülkiyeti bize ait olan şubeyi 1.000 m2 üzerine açtık. Rekabette bünyesini kuvvetlendiren bir çalışma. Elit Park projemiz devam ediyor. 2015 yılı içerisinde teslim etmeyi düşünüyoruz. Elit Park Esenlik’in toplu konuttaki gücünü göstermiş olacak’ ifadelerini kullandı. 

Esenlik olarak özellikle belediyenin altyapı ve üstyapı çalışmalarını üstlenildiğini söyleyen Genel Müdür Boyraz; ‘Şehrin modernizasyon çalışmalarında özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın başlatmış olduğu yenileme çalışmalarına biz katıldık. Altyapı ve üstyapı olarak birçok çalışma yapıldı. Sadece bir tanesini dile getirelim, restorasyonu Esenlik tarafından yapılan Şire Pazarı’nı yeni yüzü Malatya’mıza ayrı bir hava katmıştır. Ayrıca Fuarlara katılarak markalarımızı bu anlamda tanıtma fırsatı buluyoruz’ şeklinde konuştu.

"1990’dan beri temizlik işi ile uğraşıyoruz" diyen Boyraz; ‘Temizliği bu yıl biraz daha ihtisas işlerine ağırlık verdik. Büyükşehrimizin hem süpürme hem yıkama işlerini Esenlik yapıyor. Yeşilyurt Belediyesi’nin temizlik ihalesini biz aldık. Faaliyet olarak önemsediğimiz sağlık kuruluşlarının tıbbi atığını toplayıp imha ediyoruz. Büyükşehir olduğumuzdan dolayı Malatya’nın tamamının ilaçlamasını şirketimiz yapmakta’ ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız