SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2015'de Her Yönden Hizmet"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Şükrü Özdemir, Askeri Hastaneyi Devlet Hastanesi bünyesine katacaklarını belirterek, “Belki dal hastanesi, belki genel hastane olur, Askeri Hastanenin bize devir edilme durumu var” dedi. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş, Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof.Dr.Seçil Özkan Kamu Hastaneler Kurum Başkanı Uzm.Dr.Zafer Çukurova, Sağlık Bakanlığı bürokratlarının Malatya’da katıldığı İl Değerlendirme Toplantısını değerlendiren Şükrü Özdemir, “Sağlıkta bizim en önemli gücümüz sağlık iş gücüdür. Yani doktorumuz, hemşiremiz, sağlıkçımız. Türkiye şartlarında bizim de bu konuda maalesef her yere sağlık hizmetini çok çok verecek durumda mıyız, doktor açısından beklenen kadar iyi değiliz. Hala şu anda doktora ihtiyacımız var. Ama malumunuz geçen hafta itibariyle Malatya’mızda bir sağlık değerlendirmesi yapıldı. Kamu Hastaneler Birliği, İl Sağlığı, Halk Sağlığı, tüm özel hastaneler toplanarak sağlık masaya yatırıldı ve değerlendirilmeye alındı. Ben iftiharla şunu söyleyebilirim: Biz Kamu Hastaneler Birliği olarak şu anda Malatya’da doktor ve sağlıkçı sayısı bakımından Türkiye ortalamasının oldukça üzerindeyiz. Biz bunu gerçekleştirmiş durumdayız. Mesela biz ilk geldiğimiz dönemde çok ciddi olarak kadın doğumcu ihtiyacımız vardı. Şu anda çok şükür 15-16 civarında Kadın Doğum Uzmanımız var. 20’ye yakın çocuk uzmanımız var. 20 civarında Genel Cerrahımız var. Bu rakamlar ortalamanın üzerinde. Bu da Türkiye ortalamasının üzerinde uzman hekime sahip olduğumuzu gösteriyor. Sadece biz 37 tane pratisyen hekim almış durumdayız. Pütürge’ye 5, Hekimhan’a 5, Arapgir’e 4, Yeşilyurt’a 4, Malatya Devlet Hastanesine 13, toplamda da 37 tane pratisyen hekim hastanelerimize geldi. Bütün bunlara baktığımız zaman sağlıkta Malatya çok güzel yerlere gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

“Biz şu an için merkezde bin 40 yatağa ulaşmış durumdayız. Kamu Hastaneler Birliği olarak tüm Malatya’da yatak sayısı bin 303’dür. Ve burada en büyük konumdayız. Yeni hastanelerimiz yapıldıktan sonra yatak sayımız daha da artacak. Nüfus başına yatak ihtiyacı bakımından da Malatya’mız Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu gördük. Sağlık, doktor, hemşire açısından da gerçekten bizim şu anda Türkiye ortalamasının üzerindeki bir sayıyla Malatyalı vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” diyen Özdemir, “Noksanlarımız elbette ki var. Zamanında bir şekilde yapılamamış olan bazı hizmet açıkları var. Bu açıkların biz geldiğimiz zamandan bu yana tespitlerini yapmış durumdayız. 2012’nin Kasım ayından bu yana biz tespitlerimizi yaptık, ilgili yerlerle görüşüldü, bunlar programa alındı. Bizler hem hekim hem de hemşire olarak arkadaşlarımızın eğitimini tamamladık. 2014 programı içerisinde bu eksik olan aletler olmuş olacak. Benim kanaatimce Kasım ayı içerisinde belki aralık ayına da sarkabilir ama biz Malatya Devlet Hastanesi'nde hem baypas ameliyatlarını hem de anjio hizmetini vermiş olacağız. Aynı zamanda taş kırma ünitesini de bu sene içerisinde Malatya Devlet Hastanesine kurulmuş olacak” şeklinde konuştu. 

Özdemir, daha sonra şunları söyledi:

“Biz nitelikli hizmetler açısından Malatya Devlet Hastanesini bir bölge hastanesi haline koyuyoruz. Bu şu demek değil, biz Turgut Özal Tıp Fakültesine rakibiz manasında söylemiyoruz. Onlar da çalışacak biz de çalışacağız. Böylelikle Malatya’da bir sinerji oluşturup 2 taraftan Malatya’yı sağlık hizmetleri açısından kuşatmış olacağız. Bununla bir alternatif oluşturacağız ve önümüzdeki dönemde bizim iddiamız 2015 senesi içerisinde Malatya Devlet Hastanesi her yönden hizmet verebilir duruma gelecek. Mesela biz 5 yataklı bir yanık ünitesi hizmete açtık. Yine şimdi izinleri alındı amatem polikliniği Malatya Devlet Hastanesi içerisinde hizmet vermiş duruma gelecek. Önümüzdeki günlerde izini gelmiş olur.

Bizim şu anda Askeri Hastanesi çalışmamız var. Sayın Müsteşarımız buraya geldiklerinde Askeri Hastanesini gezdik. Askeri Hastanesini biz eğer devir alabilirsek gerçekten orayı çok iyi bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Belki dal hastanesi, belki genel hastane olur, Askeri Hastanenin bize devir edilme durumu var. Gerekli olduğunda bizim tüm hastanelerimiz zaten halkımızın emrinde. Hem vatandaşlar, hem askerlerimiz herkes buradan yararlanabilir. O şartlar oluştuğunda zaten hastanelerimizin hepsi onların. Dolayısıyla bizim artık Askeri Hastane, sivil hastane olarak ayırmamız gerekmiyor. Çünkü biz şu an için sağlıkta hakikaten sunduğumuz hizmetleri Askeri Hastanemizin sunabileceği bir pozisyonu yok. Gerek sağlık iş gücü açısından gerek sağlık personeli açısından gerekse de donanım açısından buradaki sözüm taşradaki Askeri Hastanelerdir, biz zaten en iyi şekilde askeri personellerimize hizmet veriyoruz. gerek duyulup daha özel hizmetler talep edildiğinde biz onlara daha özel hizmetleri verebilecek konum, pozisyon ve anlayışındayız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız