SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2015'in İlk İşareti Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:48:53
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Danışma Meclisi toplantısı yapılarak, gündemdeki konular istişare edildi. 

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen AKP Danışma Meclisi toplantısına, il başkan yardımcılarından Hakan Kahtalı başkanlık etti.

Toplantıya, Mustafa Şahin dışındaki bütün milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe belediye başkanları, partinin ilçe, belde başkanları ve mahalle temsilcileri katıldı.

Toplantıda, milletvekilleri adına konuşan AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, “Daha önceki 8 seçimden nasıl başarıyla çıktıysak 10 Ağustostaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de Allah’ın izniyle başarıyla çıkacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte teşkilatlarımıza yeni bir görev düşüyor, bu seçim Türkiye tarihinin en önemli seçimi, halkımız ilk kez kendi Cumhurbaşkanını kendi seçecek. Bununla birlikte bu seçim 2015 seçimlerinin de ilk işareti olacak.

Teşkilatlarımızın ve partimize gönül veren kardeşlerimizin 2002 yılından bu güne kadar 8 seçimdir gösterdiği fedakarlığı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de göstereceklerine eminim.

Biz reformlarımızda, davamızda, mücadelemizde asla kesintiye sebep olmadan Yeni Türkiye’yi inşa edecek ve daha da güçlendirecek kararlar alacak ve arkasında duracağız” ifadelerini kullandı.

“2002 yılında 230 Milyar Dolar olan Gayri Safi Milli Hasılamızın, 2013 yılı sonu itibarıyla 3,6 katına çıkarak 823 Milyar Dolara yükseldiğini görsünler. 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatımızın, son 12 ay itibarıyla 156 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştığını gördük” diyen Akın, “30 Mart seçimlerinde başarıyla aldığımız ilk viraj, 10 Ağustos’ta AK Parti’nin göstereceği adayın cumhurbaşkanı olması ile perçinlenecektir” şeklinde konuştu.

“ROTAMIZ CUMHURBAŞKANLIĞI VE 2015 SEÇİMLERİDİR”

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, “Rotamız Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 genel seçimleridir” diyerek, “İlk defa halk tarafından seçilen, milletin içinden çıkmış, milletin değerlerine saygılı, tabanda karşılığı olan bir cumhurbaşkanı demokrasinin güçlenmesi ve siyasi istikrar bağlamında önemli adım olacak.. Seçilen cumhurbaşkanının görevinde etkili ve güçlü olabilmesi için yeni bir anayasanın yapılması ise hayati öneme sahiptir, mevcut anayasa ile devam etmesi düşünülemez, Yeni Türkiye yolunda en büyük engel olan darbe anayasasının bir an önce değiştirilmesi acil ve zorunlu ihtiyaçtır. Bunu sağlayabilmek ise 2015 seçimleri ile mümkündür. Bunun için 2015 genel seçimlerinde tek başımıza yeni anayasa yapacak gücü ve çoğunluğu sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin çatı adayına da temas eden Tüfenkçi, daha sonra şunları söyledi:

“CHP ve MHP'nin muhalefet partileri olarak içinde bulundukları durum, hazindir. Başından beri çatı aday arayışı içinde olmak, 'Kendi adayımızı çıkartırsak cumhurbaşkanı seçilemez' demektir. Mağlubiyeti peşin kabul etmiş bir üsluptur bu. Kimler tarafından projelendirildiği gün yüzüne çıkan ‘çatı aday’ formülünün bugünden kaybettiğini söylemek mümkün. Bu millet, kendi iradesine, kendi kültürüne, kendi medeniyetine, kendi değerlerine sahip çıktığı gibi kendi geleceğine de sahip çıkmayı bilmiştir. İnşallah 10 Ağustos’ta Türkiye'de birçok karanlık noktanın geride kaldığı ve gelecek perspektifinin insanın daha mutlu ve kaygıdan uzak bir hayat yaşayabileceğinin bir yol haritasındaki en önemli tarih olacaktır.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, önce büyükşehir yapılanması içerisinde olduklarını belirterek, “Büyükşehir konusunda vatandaşların büyük beklentileri var. Beklentilere cevap vermek zorundayız” dedi.

Büyükşehir yapılanması ve incelemesini sürdürdüklerini söyleyen Çakır, gittikleri yerlerde en fazla su ve yol sorununun kendilerine iletildiğini vurguladı.

2013 yılında çağrı merkezine yapılan istek ve taleplerin yüzde 98’inin karşılandığını, büyük şehir olduktan ise taleplerin ancak yüzde 55’ini karşıladıklarını belirten Ahmet Çakır, “Yapılanma süreci devam ettiğinden dolayı sorgu aşamasına gelmedik. İstikrar ve güven ortamını devam ettirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Açış konuşmalarından sonra toplantı basına kapalı devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız