SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2016- 2017 Futbol Sezonuna Yetişecek"

0
Güncellendi - 2016-05-11 15:57:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arena Stadı planlanan tarihten daha erken bitirilecek. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, stadın 2016-2017 futbol sezonuna yetişeceğini söyledi.

Yapımına 2012 yılında başlanan stat ikinci kez ihale edilmiş, yüklenici firma işi alır almaz 187 elemanla çalışmalara koyulmuştu. Stattaki çalışmaların şu an ki hızda devam etmesi halinde yeni sezonun ikinci yarısına yetişeceğini kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fındıklı, “Malatya Arena Stadyumu, Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye’de yeni yapılacak stat projeleri arasında bulunuyor. Mersin’de yapılan statla aynı tarihte başladı. Daha sonra orada da müteahhit firma değişmesine rağmen Mersin oyunları için yetiştirildi. Bizim stadımız maalesef bir duraksamaya uğradı. Ama bunun ne bakanlığımızla ne valiliğimizle ne de TOKİ ile alakası yok. Devletimizin bir kusuru olmamasına rağmen müteahhit firmanın kendi ekonomik sıkıntıları yüzünden süreç uzadı. Bugün itibariyle stadımızda çalışmalar devam ediyor. Malatyalı bir firmamız stat yapım işini üstlendi. Onlara da hayırlı olsun. Malatya kamuoyunun stat konusundaki hassasiyetini bilen iş adamlarımızın bu ihaleyi alması daha iyi oldu. Çok hızlı bir şekilde işe koyuldular. Zaten betonarme işi bitmişti. Çelik ve kaplama işinin yüzde 50-60’ı yapılmıştı. İnce işler ve zemin kaldı. Bununla ilgili de 400 gün süre verilmişti. Çok hassas davranacaklarını ve normal süreden 70-80 gün daha erken bitirmek için gayret edeceklerini söylediler. Şu an zaten inşaat alanında hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah bir aksilik olmazsa 2016’nın içinde gelecek sezonun ikinci yarısında stadımıza geçeriz" diye konuştu.

iha

MALATYA ARENA STADYUMU 2016-2017 SEZONUNUN İKİNCİ YARISINDA YETİŞECEK (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • çetin (7 yıl önce)
    kapasitesi istenildiği taktirde arttırılabilir. bi bitse buna da şükür diyeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK (7 yıl önce)
    Aynı anda başlayan sekiz stad şu an faal. Davutoğlu seçim mitinginde ne demişti? " 2016 da teslim edeceğiz.Bitiremezsek Malatyalı lar benim yakama yapışabilir." Bitmediği için istifa ediyor galiba:):):)
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (7 yıl önce)
    İlimize yapılan yeni stadyum inşaatı ile aynı tarihte ihale edilen diğer illerdeki stadlar ya bitti yada bitme aşamasına geldi. Malatyamızda hangi yatırıma başlansa muhakkak sorun çıkıyor.Ya müteahhit ili bırakıyor yada hakedişleri zamanında ödenmediği için işi geciktiriyor.Bu arada diğer illere yapılan stadların çoğu 33 bin seyirci kapasiteli olmasına rağmen bize yapılan 25 bin kapasiteyi bir türlü içime sindiremiyorum.Hep küçük düşünüyoruz.Zamanlada eyvah çekiyoruz.Öteyandan Yeni stada verilecek isim konusunda İNÖNÜ ismi mutlaka konulmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    Keşke stat yasiltepe veya organize tarafına yapılsa idi 25 bin kişiyi mac oncesi ve mac sonrası şehre ve stada taşırken Allah göstermesin acil bir hastamiz olsa ne yapariz 3 lira bilet parası bulamayan gariban seyirci 4 lira yol parasını nasıl bulacak stadımız 33 bin kişilik olsa iyi olurdu yinede emeği gecen vekillerimize ve il müdürü müze saygılarımı sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla