SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2016 Bütçe Tasarısı Kabul Edildi

0
Güncellendi - 2016-03-09 22:42:40
2016 Bütçe Tasarısı Kabul Edildi
A- A+ PAYLAŞ

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

İlk olarak 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının oylaması yapıldı. Yapılan oylamaya 430 milletvekili katılırken, 301 kabul, 129 ret oyu kullanıldı.

2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı için 430 milletvekili oy kullanırken, 301 kabul, 129 ret oyu kullanıldı.

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısının kabul edilmesinden sonra teşekkür konuşması için kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugün güvenoyuna muhatap olmuş bütçemizin her kuruşu bizim şerefimizdir, onurumuzdur, her kuruşu son noktasına kadar korunacaktır” dedi.

Bütçe görüşmeleri esnasında emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın milletvekillerini tebrik etti. Milletvekillerine çağrıda bulunan Başbakan Davutoğlu, “Bu yüce Meclis çatısı milli iradenin tecelligahıdır. Her birimiz farklı illerden gelmiş olabiliriz, her birimiz farklı siyasi ilimleri temsil ediyor olabiliriz ama nihayetinde bu kürsü, bu yüce çatı bizim milletimizin istiklalini, istikbalini temsil ediyor. Onun onurunu korumak hepimizin görevi. Bu onuru korumak için hep beraber Meclis çalışmaları esnasında eleştiriye açık ama nezaketi gözeten bir üslup benimsememiz önem taşıyor” dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP grup başkanvekilleri, daha sonra da HDP ve MHP grup başkanvekilleri ile tokalaştı. Davutoğlu, kendi grubu ile tokalaştıktan sonra komisyon üyeleri ve Başkanvekili Ahmet Aydın ile tokalaştı.

Ankara- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız