SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2016 Maturidi Yılı İlan Edilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:44:09
A- A+ PAYLAŞ

İslam Hukuku Bilim Uzmanı Gülhan Haliloğlu, Malatya Türk Ocağı’nda 'Gelenekten Geleceğe Köprü İnsan El-Maturidi’ konulu bir konferans verdi. 

Şehit Mürsel Karataş Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Gülhan Haliloğlu, “Büyük Türk düşünürlerinden ve Türk-İslâm tefekkürünün öncülerinden, gelenekten geleceğe köprü vazifesi gören Ebu Mansûr Muhammed Mahmud el-Maturidi’yi bilmek, tanımak, anlamak ebetteki gereklidir. Hele de Türk Ocağı gibi önemli tarihi bir Ocak’da ve Şehit Mürsel Karataş isimli salonda bu gereklilik çok daha önem kazanmaktadır. Ancak daha güzel olan, en güzel olan da Maturidi’yi anlamanın anlamını idrak etmektir. Yani sözün özü ’El-Maturidi’yi anlamanın anlamı nedir?’ sorusunun cevabındadır” diye konuştu.

Haliloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buralar karbon dioksite maruz kalıp oksijensiz kalır mıydı? Bu soruların cevabını ‘kahvehane milliyetçiliği’ ya da ‘çay ocağı Müslümanlığı’ ile yetinenlerden beklemiyorum. Şehirlerimizi, kurumlarımızı ruhsuzluğa ve karaktersizliğe uğratanlardan hiç beklemiyorum. Ateizmin çıkmazlarında kaybolup gidenlerden zaten beklemem. İlmi ve akademik haysiyeti olanların çıkıp şunu söylemeleri gerekir. Demeliler ki Maturidi anlayış, ‘İslami bir Vatikan’ a fırsat tanımayan anlayıştır. Evet, bu hakikati bu gün haykırmayacaklarsa daha ne zaman haykıracaklar?. İlmi ve akademik haysiyeti olanların çıkıp şunu söylemeleri gerekir. Demeliler ki Maturidi anlayış, ‘İslami bir Vatikan’ a fırsat tanımayan anlayıştır. Evet, bu hakikati bu gün haykırmayacaklarsa daha ne zaman haykıracaklar?”

Aynı zamanda Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan İslam Hukuku Bilim Uzmanı Gülhan Haliloğlu konuşmasını şöyle tamamladı;

“Akılsızlık, metotsuzluk, iradesizlik, taklitçilik, sualsizlik bütün buhranlarınki buna terör de dâhildir, tüm olumsuzlukların sebebidir. Bu itibarla elden tez elden Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2016 yılını Maturidi yılı olarak ilan etmelidir. Bu meselelere duyarlı olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan hassaten bunu bekliyorum” 

Haliloğlu, konferans sonunda ise Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata ve yönetimine teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız