SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2016 Yılı Yatırım Programına Alınsın"

0
Güncellendi - 2016-02-24 16:06:01
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ne sağlık ocağı yapımının  2016 yatırım programına alınmasını istedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Belediye arsayı devretmiş, sizin bir imzanızı bekliyor. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz”dedi.  Sağlık ocağı taleplerini gündeme getirdikten sonra Ağbaba’yı arayan mahalle  muhtarı  Orhan Ünalır, Ağbaba’ya “Meclisteki  sesimiz olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde  Sağlık Ocağının olmaması maddi durumu iyi olmayan vatandaşların mağdur olmasını sebep oluyor. Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır’ın girişimleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait mahallede bulunan arsa sağlık ocağı yapılması için Sağlık Bakanlığı’na  devredilmiş, ancak aradan geçen  süreye rağmen bakanlık tarafından sağlık ocağı yapımıyla ilgili bir adım atılmamıştı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi için yapılacak sağlık ocağının 2016 yatırım programına alınmasını istedi

“2016 yatırım programına alınsın”

Ağbaba Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada; “Sayın Sağlık Bakanına memleketim Malatya'nın bir sorununu aktarmak istiyorum. Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın yoğun yaşadıkları bir mahalle. Otuz yıl önce bölgeye yapılan afet evleriyle birlikte on bini aşan bir nüfusa sahip. Ancak bu mahalmizin sağlık ocağı yok, en yakın sağlık ocağı 2-3 kilometre uzakta, çoğu mahalle sakini minibüse verecek parası olmadığı için hastaneye ve sağlık ocağına  yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesine ait 2.260 metrekarelik arsa Sağlık Bakanlığına devredildi ancak Bakanlık henüz sağlık ocağı yapımıyla ilgili maalesef bir adım atmadı. Siz de buradayken Sayın Bakan, sizden rica ediyorum, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Malatya'nın en merkezî mahallelerinden biri ama çok yoksul bir mahalle. Belediye arsayı devretmiş, sizin bir imzanızı bekliyor. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Sağlık ocağının 2016 Yatırım Programı'na mutlaka bunun alınmasını bekliyoruz. Bu talep Sağlık Bakanlığı için çok bir  şey değil, bunu tüm Malatyalılar adına sizden rica ediyorum."dedi.

Muhtar Ünalır’dan Ağbaba’ya teşekkür

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır , mahalleleriyle ilgili sağlık ocağı sıkıntısını gündeme getiren CHP Milletvekili Veli Ağbaba’yı telefonla arayarak teşekkür etti. Ünalır, mahallelerinin en önemli sorunlarının başında sağlık ocağı eksikliği olduğunu belirterek, “Hem sağlık müdürlüğünde hem de belediyede yaptığımız girişimlerle, belediyeye ait arsanın bakanlığa devrini sağladık. Şimdi, tüm mahalle sakinleri Sağlık Bakanlığı’nın sağlık ocağımızı yatırım programına almasını bekliyor. Malatya’nın tüm sorunlarını gündeme getiren, çözümü için çaba gösteren ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nin meclisteki sesi olduğu için  bir kez daha teşekkürler ediyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız