SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2019 Sağlık, Esenlik, Barış ve Kardeşlik Getirsin"

0
Güncellendi - 2019-01-02 18:11:42
A- A+ PAYLAŞ

Yeni yıl dolayısıyla, il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

MESAJLAR

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Her yeni yıl başarı ve mutluluk yolunda umutlarımızın tazelendiği yeni bir başlangıçtır. Her yeni yıl aynı zamanda bizlere geçmişin muhasebesini yapma, hayatımıza iyiye ve güzele doğru yön verme fırsatı sunan bir dönüm noktasıdır.

2019 Yılının daha iyi bir yıl olması için bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kardeşlik ve dostluk bağlarımızı pekiştirmeli, ülkemizi daha huzurlu ve müreffeh bir ortama ulaştırma yolunda hepimiz gayret göstermeliyiz.

Yeni yılın asırlardır bizleri bir arada tutan kadim bağlarımızı güçlendirmesi, umutlarımızın gerçekleşmesi için azim ve gayretlerimizi artırması, başta cennet Türkiye’miz olmak üzere aynı coğrafyada yaşadığımız komşularımıza ve bütün dünyaya huzur ve istikrar getirmesi en büyük temennimdir.

Bu vesileyle; hizmet etmekten onur duyduğum Malatya halkının ve kamu görevini icra etmekte olan bütün mesai arkadaşlarımın yeni yılını en içten duygularımla tebrik eder, 2019 yılının aziz Milletimize ve tüm insanlığa sağlık, esenlik, barış ve kardeşlik getirmesini dilerim."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 2018 yılının Türkiye için kayıplarla dolu bir yıl olduğunu kaydeden Ağbaba;"Kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırılıp meclisin etkinliğinin azaltıldığı, ülkenin cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile yönetilmeye başlandığı, bakanların sarayın talimatlarının dışına çıkamadığı, her yönüyle kaos ortamının hakim olduğu bir siyasi yapı ortaya konuldu" dedi.

Veli Ağbaba, "İnsan haklarının,basın özgürlüğünün yok edildiğini,akademisyenlerin cübbelerinin polis botlarıyla çiğnendiği,evlatlarını arayan annelerin yerlerde sürüklendiği,işsizliğin,enflasyonun,faizlerin zirveye çıktığı, iki binin üzerinde işçinin çalışırken iş cinayetlerine kurban gittiği,363 kadının katledildiği bir yılı geride bıraktık.2018 ekonomik kriz,baskı,şiddet ve gerileyen demokrasi kültürü ile anılacaktır" iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, açıklamasının sonunda şu görüşlere yer verdi;

“2019 yılının eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal yaşama hayatın her alanında güzel günler getirmesini diliyor, insan hakları ihlallerinin son bulduğu; açlığın, yoksulluğun, işsizliğin en aza indiği bir ülke özlemiyle ,Martın sonunun bahar olduğunu hatırlatıyor,tüm Türkiye’nin ve hemşehrilerimin yeni yılını sağlık, huzur, mutluluk ve kardeşlik dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.”

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'da yayınladığı yeni yıl mesajında şunları belirtti:

"Çok önemli gelişmelerle sahne olan acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle ve hüzünleriyle bir yılı daha beraber geride bırakıp yeni bir yılı karşılamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

İnşallah; 2019 yılı, yepyeni ve büyük hedeflere koşan yeni Türkiye için kilometre taşı bir yıl olarak tarihe geçecektir.

Devletimiz hiçbir ayrım yapmadan mazlum ve mağdurların yanında yer almış, dünya üzerinde barışın ve huzurun tesis edilmesi için üstün gayretler göstermiştir. Ülke ve millet olarak amacımız şanlı bayrağımızın altında el ele vererek kardeşçe yaşamak ve bütün mazlumların yegâne umudu olarak geleceğe yürümektir.

İnanıyorum ki; Ülkemize, insanımıza onların güzel geleceğine olan güvenimizi, inancımızı zerrece yitirmeksizin bütün zorlukları aşacak ve büyük Türkiye’ye doğru hep birlikte tereddütsüz el ele, yürek yüreğe, omuz omuza vererek yürüyeceğiz.

Bu vesileyle; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet uğrunda gözlerini kırpmadan hayatlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle; bütün dünyada, acıların, zulümlerin, adaletsizliklerin, açlığın son bulduğu; huzurun, mutluluğun, refahın hakim olduğu yeni bir yılda buluşmak dileğiyle, tüm vatandaşlarımıza ve hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Başkan Polat mesajında şunlara değindi:

“2019 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını diliyorum, yeni yılın tüm dünyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temenni ediyorum.

Dünya’nın birçok yerinde acı, gözyaşı ve dram yaşanmakta. Özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşananlara seyirci kalmayarak ülke ve millet olarak elimizden geleni yapma gayretinde olduk. Dünyada istikrar, adalet, hoşgörü ve barışın tesisi için insani ve ahlaki bir duruş sergileyerek, daima mağdur ve mazlumların yanında yer aldık.

Bu girişimimizle dünyaya insanlık dersi verdik ve vermeye de devam ediyoruz.

Anadolu’nun parlayan yıldızı Malatya’mızı Doğunun İncisi yapabilmek için hizmetlerimizi gece gündüz demeden her noktaya ulaştırmanın gayreti içerisinde olduk. Çok verimli ve güzel çalışmalarla ilimizin gelişmesine, büyümesine katkı sağladık. Bu süreçte fedakârca gayret eden başta mesai arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemizi ve Malatya’mızı hak ettiği en üst seviyeye taşımak için canla başla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

2019 yılının barış ve kardeşlik duygularının arttığı bir yıl olmasını diliyorum. Ülkemizdeki istikrarın ve kalkınmanın devam etmesi için biz de Malatya olarak üzerimize düşeni yapmanın gayretinde olacağız. Her zaman her şeyin en güzelini hak eden ülkemize ve Malatya’mıza yeni yılın sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

AKP Malatya Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, “2018 yılını geride bıraktık. Bir yaprak misali ömürden kopan her yıl, yeni bir yılın başlangıcı demektir. Geçen bir yılın nasıl geçtiği önemlidir. Kendimize, ailemize, şehrimize, ülkemize ve insanlığa katabildiklerimizle mutluyuz. Geride bıraktığımız yıl, aynı zamanda yaptıklarımızın muhasebesini görme fırsatını doğurur. Bizler de Battalgazi Belediyesi olarak bereketli bir yılı geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Katılımcı, Sosyal, Kültürel, Çevre Dostu ve Hizmet Belediyeciliğinde, esas olarak gördüğümüz insan merkezli bakış açımız, şükürler olsun meyvesini verdi. 2018 aynı zamanda Belediyemiz için övgü ve ödüller yılı olarak kayıtlara geçti. Halis niyetlerle başladığımız her işte adeta birimiz bin oldu, bereket doldu. Malatya şehrinin öz kültürü etrafında kenetlenmeye devam edeceğiz. Bu milletin kime, neden teveccüh gösterdiğini biliyoruz. O yüzden bu şehre, şehrül emini olmaktan onur duyuyoruz. Malatya iyi ve güzel olan her şeye değer. 2019 yılında tüm düşlerimizin gerçekleşmesi dileğiyle, sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu bir yıla başlangıç yapmanızı ve tüm yılınızı aynı güzellikte geçirmenizi temenni ediyorum. Biliyoruz ki; kimlikli bir şehir için birlikte yürüyeceğimiz çok yolumuz var. Mutlu yıllar” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Ülkemiz ve vatanımız için yeni yılın sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum. 2019 yılında ilçemizi her yönden daha da ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olup, her alanda büyüyen ve gelişimini sürdüren bir Yeşilyurt için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

Başkan Çınar, yazılı mesajında; "Dört mevsimin ayrı bir güzellikte yaşandığı Yeşilyurt’umuzda bu soğuk kış günlerinde yüreğimizi ısıtan umudumuzla 2019 yılına hep beraber giriyoruz. Yeni yılın, daha müreffeh bir istikbale kavuşmak için millet olarak mahir olduğumuz kuvvet, kudret, erdem ve inanç gibi hasletlerin dirilişi olmasını umuyorum.

Yeni yıl bize hiç şüphesiz yeni umutlar vaat ediyor. Ümit ettiğimiz geleceğimize sahip olmak için hepimizin üzerine önemli sorumluluklar düşmektedir. Öncelikle şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz vatan topraklarında yaşayan insanlar olarak en önemli sorumluluğumuz; birbirimize karşı yardımsever, anlayışlı, hoşgörülü olmak, vatanımıza ve bayrağımıza sonuna kadar sahip çıkmaktır. Yeni yılın, birliktelik ve dayanışma ruhumuza yeni güçler aşılamasına, milli birlik ve beraberliğimizin daha fazla güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Başta kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları ile toplumun tüm kesimleriyle birlikte, el ele vererek beraber yaşamak, çalışmak ve daha çok üretmek her zaman önceliğimiz olmalıdır.

Çocukların, gençlerin, kadınların ve tüm hemşerilerimizin mutlu ve huzurlu olduğu, yaşamaktan keyif aldığı bir Yeşilyurt için yeni yatırımlarımız ve projelerimizi teker teker hayata geçireceğiz.

Malatya’nın incisi, gelişen yüzü Yeşilyurt’umuzda yaşamanın farklı ve ayrıcalıklı olduğunu hissettirecek hizmetlerimizle ilçemizi kalkındırmaya, unutulmuş değerlerimizi canlandırarak aydınlık geleceğimizi hemşerilerimizle birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2019 yılının ilçemize, kentimize, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, bereket dolu bir yıl diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Malatya Baro Başkanı Avukat Enver Han

"Bir yılı daha geride bırakarak beklenti ve umutlarla 2019 yılına girmenin heyacanını yaşıyoruz.

Sevinçlerinden çok üzüntü ve kederlerini birlikte paylaştığımız 2018 yılını geride bırakarak yeni bir yıla yine hep birlikte merhaba diyoruz. Yaşamın olduğu yerde umut hep vardır. Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç, yeni bir umut demektir. Her yeni yıl, canlanan umutların, özlemlerin, beklentilerin, mutlu yarınların habercisidir. Yeni yılda en çok ihtiyacımız olan şey, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek korumak ve güçlendirmektir. Her şeyin en iyisine, en güzeline lâyık olan meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmesini temenni ediyorum.

Yeni yılın; sağlık, huzur, mutluluk dolu; barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, hepimizi toplumsal huzura daha çok yaklaştıran bir yıl olmasını diliyorum. Malatya Barosu olarak; yeni yılda da adaletin tesisi için üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu duygularla meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

Avşar mesajında; “Hepimiz, bu ülkeyi ve bu toplumu “Biz” yapan temel değerlerimizin en önde geleninin, “zorluklar karşısında birleşmek ve el ele tutuşarak ayağa kalkabilmek” olduğunu biliyoruz. Bu milletin yüce önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü her hatırladığımızda, onun bu millete gösterdiği ve öncülük ettiği “Omuz omuza birlikte başarmak” tecrübesini hayata geçirmenin, bugün tam da zamanıdır.

"Okumak çok önemli... Bizler Alak Suresi'nde 'ikra' yani 'oku' diyen bir dinin sahibiyiz. Bilime kapılarını ardına kadar açmış bir Peygamberin ümmetiyiz. Osmanlı İmparatorluğu ile 600 yıl ayakta kalmayı başarabilmiş bir milletiz. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile geçmişteki İmparatorlukları birlikte kucaklamaya çalışan, barış ve kardeşlik uğruna kefenini giyip de siyasete soyunan bir Cumhurbaşkanı'na sahip, yeryüzünün en şanslı ülkesiyiz. Çocuklarımız okumalı ki, gelecekte tarih olacak bugünleri iyi bir şekilde yazabilsin. O günkü insanlara bugünkü tarihi doğru bir şekilde anlatabilsin"

2019 yılının, bu milli hasletimizi hayata geçirebilmek, güçlüklerin üstesinden gelebilmek için örgütlü ve daha çok çalışmak, zorlukları hep birlikte aşmak, her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan barış ve demokrasi mücadelesi için daha büyük bir azimle ayağa kalkmak gerektiğini biliyoruz.

Bu duygularla, Yeni Yıl’da tek tek tüm bireyler ve kurumlar olarak;

Karamsarlıktan iyimserliğe, yılgınlıktan daha büyük bir mücadele azmine dönüştürerek daha çok çalışmayı,

Kardeşlik, barış ve dayanışmayı her şeyin üzerinde tutmayı,

2019’yılını daha iyi bir yıl haline getirmenin kararlılığı içinde olmak gerektiğini hatırlatıyor,

Hepinize başarı ve mutluluklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Her türlü hak alma çabasının ve mücadelesinin baskı ve şiddet ile durdurulmak istendiği; temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı; işsizlik ve yoksulluğun kalıcılaştığı; laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk ilke ve devrimlerinin yok edilmek istendiği bir yılı geride bırakıyoruz.

Böyle bir süreçte, tüm olumsuzluklara karşın Eğitim-İş, emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur.

Şimdi, özgürlüğün, demokrasinin, eşitliğin, adaletin, hoşgörünün, sevgi ve saygının egemen olduğu bir Türkiye yaratmak için herkese görev düşmektedir.

Emeğin karşılığının alındığı, yokluk ve yoksulluğun bittiği, işsizliğin unutulduğu, toplumsal barışın ve kardeşçe yaşamın egemen olduğu, insan haklarına ve düşünce özgürlüğüne verilen değerin karşılığını bulduğu tam bağımsız Türkiye özlemiyle, yeni yılınızı kutluyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız