SON DAKİKA
SON DEPREMLER

202 Muhasebeciye Tescil Belgesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'na kayıtlı ve faal olarak büroları bulunan 202 meslek mensubuna düzenlenen törenle büro tescil belgeleri verildi.

Altın Kayısı Oteli'nde gerçekleştirilen törene; Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Metin Sümer, İşkur Müdürü Yaşar Karataş, Bölge Çalışma Müdürü Hayrettin Yerli, Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Mahmut Polat, Vergi Kontrol Bürosu Başkanı Fatih Güven, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Esnaf ve Sanakarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile meslek mensupları ve konuklar katıldılar.

Toplantıda konuşan Vergi Dairesi Başkanı Özkök (alttaki fotoğrafta), yaptıkları çalışmalardan dolayı SMMMO üyelerine teşekkür etti. Vergiye gönüllü uyum çalışmalarında desteklerinin devam etmesini isteyen Özkök, başkanlık olarak yaptıkları çalışmalarda da olumlu sonuç olduklarını belirtti.

TSO Başkanı Erkoç, çalışmaları ile eğitimi ve mesleki etik ilkeleri ön planda tutan Malatya SMMMO'nun çalışmalarını takdirle karşıladıklarını, mali idare ile mükellef arasında köprü görevi üstlenen muhasebecilerin yaptıkları işin önemli olduğunu kaydetti.

Malatya SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ( 2. fotoğrafta) ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"1989 yılında yürürlüğe giren 3568 sayılı meslek yasamızla ülkemizde örgütsel bir yapıya kavuşan mesleğimiz her geçen gün önemli gelişmeler kaydetmektedir. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de yapılan düzenlemeler ile muhasebe mesleği yeni bir kimlik kazanmakta mesleki kariyer olarak layık olduğu yeri almaktadır. Özellikle Türk ticaret kanunda yapılacak olan değişiklik ve kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına yönelik düzenlemeler bizlere yeni iş imkânlarının yanında yeni sorumluluklar ve görevler yüklemektedir.

“Vergi için değil Bilgi için muhasebe” yapıldığı bir döneme başlıyoruz “Muhasebe mesleği günümüzde Denetim mesleği olmaktadır”. Çünkü günümüz bilgi teknolojisi ile artık ekonomik işlemlere ait tüm kayıtlar elektronik ortamda tutulmaktadır.

Bu gelişmelere bağlı olarak geçtiğimiz yıl yayınlanan Türkiye Muhasebe ve Denetim standartları. Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin Mesleki Faaliyetlerinde Uyacaklari Etik İlkeler ve Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Malimüşavirlik Mesleklerine İlişkin Haksız Rekabet ve Reklâm Yasaği Mesleki yönetmeliklerimiz ile Ülkemizde muhasebe mesleği uluslararası standartlara uygun olarak yerine getirilecektir.

Özellikle Ülkemizde Mesleki Etik İlkeleri Yönetmeliğinin yayınlanan ilk Mesleki Örgüt olmanın Onurunu ve gururunu yaşamaktayız. İşte bu neden ile Yapmış olduğumuz mesleğimiz gereği Sürekli eğitimi ön planda tutmak zorundayız. Eskisinden daha çok eğitimli ve dikkatli olmamız gerektirmektedir.

Bu nedenle bugün sizlere dağıtımını gerçekleştireceğimiz Büro Tescil Belgeleri bundan sonraki süreçte mesleğimizin icrasında çok önemlidir. Büro tescil belgeleri iki yılda bir vize yapılacak böylelikle meslek mensuplarının bu süre içerisinde zorunlu mesleki eğitim ve yeterliliği kontrol altına alınacak aynı zamanda Mesleki Faaliyetlerin yerine getirilmesinde Uyulması gereken Etik İlkeler sağlanarak Haksiz Rekabet yaratılması önlenmiş olacaktır.

Ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik ve siyasi şartlar ne olursa olsun mesleğimizi önemseyelim çünkü bu ülke bizim bizlerin yapacağı çalışmalar gelecekte ekonomik olarak ülkemizi güçlü kılacaktır.

Bugün sizler ile bir arada iken bir hususu belirtmek isterim özellikle Türk Ticaret kanunu ve 3568 sayılı meslek yasamızda yapılması düşünülen değişiklikler Gerekçesi ne olursa olsun TÜRMOB iradesin dışında olmamalıdır. Meslek mensupları olarak yapmış olduğumuz çalışmaların karşılığını almak noktasında siyasi iradeden beklentimiz bu yöndedir.

Değerli meslektaşlarım, 2008 yılında kayıt dışı ekonomi ile mücadele açısından Mali idarenin yapacağı çalışmalar bizleri bir hayli yoracaktır bunun için 3568 sayılı yasa ile aldığımız yetkimizi yerinde kullanalım birlik ve beraberlik içinde olalım mesleki açıdan emeğimizin karşılığı almak için haksız rekabetle mücadele edelim."

Konuşmalardan sonra meslek mensuplarına büro tescil belgeleri dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız