SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2023 Hedefiydi, Gerçekleşti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:11:37
A- A+ PAYLAŞ
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören 4+4+4 kanun teklifinin meclisten geçmesiyle 2023 yılına ait hedefin şimdiden gerçekleştiğini bildirdi. 
     
Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimi kademeli ve zorunlu olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 kanun teklifinin, 91 ret oyuna karşın 225 kabul oyu ile yasalaştığını anımsattı. 
     
12 yıla çıkarılan zorunlu eğitim sayesinde, artık herkesin en az lise mezunu olacağını ifade eden Çalık, bu durumun bireyleri üniversite eğitimi almaları konusunda ciddi anlamda teşvik edeceğine ve böylece toplumda eğitimli nüfusun artacağına işaret etti. 
     
Çalık, şunları kaydetti: 
     
''2023'te dünyanın en büyük 10. ekonomisi olmayı hedefleyen bir ülke olan Türkiye için kanunun taşıdığı anlam önemlidir. Bu hedefe ulaşmak için ham maddemiz mevcut. Yani genç bir genç nüfusa sahibiz. Bundan sonra bu ham maddeyi işleyecek sistem de geliyor. Böylece yeteneklerine göre eğitilmiş gençlerimiz, her sektörde bizlerin rekabet gücünü artıracak. Bu, her şeyini kendisi üretebilen, yalnız kendi kaynaklarıyla ayakta duran, daha güçlü, ekonomik anlamda daha bağımsız bir ülke demek. Meclisteki uzun görüşmeler sonunda 2023'e ait hedefimiz şimdiden gerçekleşti.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız